BE A VOICE,
NOT AN ECHO

In Dakar, News
Geplaatst op

I’LL BE BACK!

 

 

De Dakar Rally 2018 was zwaar en eigenlijk moet ik er nog niet aan denken maar als ik mijn mooie plak ontvang en mijn trofee voor het behalen van de twee plek in het damesklassement in ontvangst neem, weet ik het zeker;

Tot volgend jaar, dan ben ik er weer bij!

I CAN. I WILL. END OF STORY.

 

0 Lees Verder
In Dakar, News
Geplaatst op

I CAN. I DID. END OF STORY.

CÓRDOBA / CÓRDOBA

20-01-2018 – Stage 14

Liaison > 166 km – Special > 120 km

Mirjam vertelt over haar allerlaatste etappe in deze bizar zware Dakar Rally 2018: “En daar ga ik dan, als een van de eersten sta ik aan de start van de laatste 120 kilometer special. Deze etappe richting Córdoba is eigenlijk niet meer dan een stoffig pad waar we met z’n allen als een lange trein overheen rijden, met een slakkengangetje van zo’n 50 kilometer per uur. En dan, ineens zijn we er! Samen met twee teamgenoten rij ik over de laatste finish-streep.

Raar. Ineens is het allemaal voorbij, het is klaar, het is gelukt, ik ben er! En wat ben ik blij dat het is afgelopen, dat kan ik bijna niet in woorden uitleggen.

De verbindingsroute naar het podium in Córdoba-stad heb ik echt nodig om alles een plaatsje te geven. Probeer te beseffen dat ik het gered heb. Vanaf de eerste special van 31 kilometer lang door de gigantische duinen in Peru tot het stoffige laatste deel van vandaag en alles wat daartussen lag. Wat een Dakar is dit geweest, er is zoveel gebeurt, elke dag opnieuw. Alles moet nog een beetje bezinken, een beetje landen zeg maar.

Zoveel drama gezien, zoveel deelnemers die uitvielen, zoveel pijn moeten verbijten, zoveel slaaptekort, zoveel energie verloren, zoveel vrienden gemaakt, zoveel prachtige specials gereden, zoveel enthousiaste toeschouwers.

Langzaam begint het tot me door te dringen; I DID IT!!!

 

 

 

0 Lees Verder
In Dakar, News
Geplaatst op

AFSTAPPEN WAS GEEN OPTIE

SAN JUAN – CÓRDOBA

19-01-2018 – Stage 13

Liaison > 483 km – Special > 424 km

De één na laatste etappe zorgt standaard altijd voor deelnemers die vlak voor de eindstreep sneuvelen en uitvallen. Nou daar was het wel een etappe voor, zeg!

Mirjam over de dertiende etappe: “Vlak voor het eind van de special maak ik een inschattingsfout; bij een rivier-doorwading liggen er platen over de bodem en is met pionnen afgezet. Ik denk slim te zijn en rij tussen de platen en de pionnen door maar dat bleek dieper dan ik dacht; en ik voel dat mijn motor water heeft gemaakt! Gelukkig houdt mijn Husqvarna zich goed, dankzij de juiste olie van Putoline.”

 

Ze komt laat aan in het bivak en de monteurs gaan gelijk aan de slag om mijn motor goed na te kijken na de onverwachte duik in de rivier. Ook al is het laat, ze weet dat de pers op haar wacht. Allard Kalf van RTL wil nu toch wel graag van haar horen wat er nu eigenlijk met haar  rechterarm aan de hand is. “Ik denk dat het nu wel slim is om open kaart te spelen over de blessure waar ik al sinds de eerste week mee rij. Dus ik probeer rustig aan alle pers uit te leggen dat ik sinds de rustdag, na een bezoekje aan het ziekenhuis, zeker weet dat er een ‘mooie breuk’ in mijn onderarm zit. Iedereen is nogal verbaasd om te horen dat ik met een gebroken arm heb gereden maar…ik wist zeker dat ik het kon, ik ken mijn lichaam”, legt Mirjam uit en vervolgt: “Het was niet makkelijk en ook wel erg pijnlijk maar denk eens na; zoveel mensen, familie, vrienden en sponsoren volgen en steunen me met zoveel passie, afstappen was voor mij geen optie!”

“Als ik alles heb uitgelegd en het bekend is, voel ik een enorme opluchting. Zo! Daar hoef ik niet meer over na te denken! Nu alleen nog de aller, aller, allerlaatste etappe morgen uitrijden van deze niet te beschrijven zware Dakar Rally en dan naar de finish!”

0 Lees Verder

Meest recente berichten

Gallerij