A CHALLENGE FOR THOSE WHO GO,

A DREAM FOR THOSE WHO REMAIN BEHIND

Mirjam Pol
Dakar Argentina-Chile 2009
Mirjam Pol

I CAN. I WILL. END OF STORY.

Met de paplepel

Door de aderen van Mirjam Pol stroomt motorolie. Niet dat Mirjam een machine is, zeker niet. Mirjam is in alle opzichten een mens van vlees en bloed, een vrouw vol passie en humor. Waarom motorolie door haar aderen? Wat haar zo speciaal maakt is de liefde voor de motorsport, met de paplepel ingegoten door haar vader Hans Pol (de veel te vroeg overleden kampioen grasbaanrace en zijspancrosser), haar moeder en haar broer.

Dakaroverwinning

Mirjam liet zien zich als rookie prima staande te houden in het motorgeweld van de Dakar Rally 2006 met een tachtigste finishtijd algemeen. Dat het Dakaravontuur geen bevlieging was en Mirjam geen ééndagsvlieg bleek nadat de Dakar karavaan verhuisde naar Zuid-Amerika. Haar gezonde verstand, doorzettingsvermogen en Twentse nuchterheid werden in Dakar 2009 beloont met de overwinning in het damesklassement!

Na haar Dakaroverwinning in 2009 stond Mirjam Pol nog drie keer aan de start van de zwaarste rally ter wereld. Niet altijd met evenveel succes maar steeds met een ongelofelijk doorzettingsvermogen; altijd haar eigen weg volgend (letterlijk) en dankbaar en trouw aan haar sponsoren en haar fans.

Bescheidenheid siert Mirjam

Met haar bescheidenheid weet Mirjam constant en op een natuurlijke wijze te zorgen dat zij in ‘the picture’ blijft. Zij ontpopt zich als een autoriteit in navigeren en rijdt meerdere rally’s in binnen- en buitenland succesvol uit. In 2016 voegt ze, ondanks een aantal blessures, nog een persoonlijk hoogtepunt aan haar indrukwekkende palmares toe; ze rijdt de Red Bull Knock Out Strandrace uit! Toppunt van haar bescheidenheid? Pas nadat de organisatie van de zwaarste motorcrosswedstrijd ter wereld haar informeert over haar positie in het eindklassement begrijpt Mirjam dat zij deze bijzonder zware cross werkelijk gewonnen heeft in het damesklassement!

Dakar Rally 2018

Mirjam Pol heeft haar zinnen nu gezet op de 2018 Dakar Rally.
De voorbereidingen zijn in volle gang en niemand houdt haar tegen…