ANDALUCIA RALLY – Mirjam Pol

ANDALUCIA RALLY

Mirjam en Kees Koolen besloten onlangs hun samenwerking van vorig jaar weer op te pakken. In de CanAm Maverick XRS rijden zij het World Cup Cross Country Rally 2021. Op de rally agenda staan 7 World Cup wedstrijden, waarvan het duo er al één heeft gereden; de Andalucia Rally in Spanje.

Serieus deelnemersveld in Spanje
In een serieus deelnemersveld met maar liefst 120 auto’s stond het buggy-duo met startnummer 401 aan de start. De CanAm heeft een aantal kleine, maar belangrijke verbeteringen ondergaan waardoor de auto beduidend lichter werd.

Mirjam: “Doordat Kees vorig jaar wereldkampioen is geworden, kregen we een hoog startnummer en staan we op de elitelijst. En dat houdt weer in dat ik als navigator reed met een digitaal roadbook en een heel andere set-up, volledig nieuw voor mij. Geen kleurstiftjes meer voor mij.”

DE EERSTE WORLD CUP WEDSTRIJD
“De ochtend van de shake-down maakten Kees en ik kennis met onze nieuwe auto, daarna volgden de keuringen en een dag later begon de rally met de proloog!”

Elite lijst
“De nieuwe navigatie was nog wel even een dingetje. En dan bedoel ik niet letterlijk de route lezen, maar de systeemkennis daaromheen. In vergelijking met de wedstrijden die ik vorig jaar met Kees heb gereden, is er helemaal niets in de auto nog hetzelfde. Kees is vorig jaar wereldkampioen Baja geworden en dat betekent dat hij op de ‘Elite lijst’ is geplaatst en dus betekent dat voor mij, als navigator, dat het is afgelopen met het ouderwetse ‘papieren roadbook’.

Iedereen op de elite lijst is verplicht met het nieuwe elektronische roadbook te rijden. Maar goed, gelukkig had ik mijn huiswerk gedaan en was het vooral nog even kijken hoe de theorie in de praktijk werkte. Daarnaast wilde ik ook wat beter voorbereid zijn op allerlei randzaken waar ik normaalgesproken niet veel mee te doen heb, maar die wel handig zijn om te weten of te kunnen.

Zoals het bedienen van de krik, het wisselen van een wiel, de auto starten (is een hele procedure, niet een kwestie van even sleutel omdraaien of knopje indrukken) en nog wat andere belangrijke ‘autozaken’ waar je veel onnodig tijdsverlies mee kunt voorkomen.”

Oeps!
“Al snel bleek dat het goed was om even in alle rust alles door te nemen en te oefenen, want ik brak gelijk al iets van mijn deur af (kon ik niets aan doen) en niet veel later boog ik de krik van de auto krom. Maar voor ik de krik kromtrok gaf ik nog aan dat het niet goed voelde, maar niemand die mij wilde geloven. Die krik was zo stevig ‘die krijg jij niet kapot!’, nou… dus wel.”

Proloog
“De proloog verliep netjes, een korte route van 8 km waar meer te verliezen was dan te winnen. Tevreden met de zevende plek. Maar wat er daarna gebeurde…”

 

Jackie Chan
“Na de proloog moesten wij in het bivak onder toeziend oog van de FIA zo snel mogelijk uit onze SSV stappen met de gordels nog vast, helm op, etc. Met als extra verrichting; Kees moest als eerste uitstappen maar wel aan mijn kant! Snel even kort overlegt wie wat zou doen en daar ging hij. Jackie Chan was er niks bij; snelste tijd bij de SSV’s: 8,7 seconden! Er zaten rijders tussen die er meer dan 20 en zelfs ook 30 seconden over deden. Goeie zaak dat ze dit doen trouwens, het draagt bij aan een stukje bewustwording en in geval van nood kan het je zomaar eens redden…”

Brandje blussen?
“De eerste etappe was vrij tricky zonder ruimte voor fouten. Wij kwamen vele greppels, stenen en afgronden tegen wat gelijk ook op dag één al voor de nodige uitvallers zorgde. Na een vijfde plek op dag één kwamen wij na een goede tweede dag als vierde binnen. De enige twee bijzonderheden die we hadden; we reden één keer lek en toen ik in de special de ruitenwissers aanzette ging ons interne brandblussysteem af… En nee, ik heb niet op het verkeerde knopje gedrukt!

Net voor het afgaan van het brandblussysteem waren wij hard door een waterplas gereden vandaar ook dat de ruitenwissers aan moesten. Ons vermoeden is dat er daardoor ergens een kortsluiting is ontstaan waardoor de brandblusser spontaan afging.
Ons vermoeden wordt redelijk bevestigd door vijf andere teams waarbij hetzelfde gebeurde. Maar goed, ook weer een nieuwe ervaring, een ‘regenbui’ in de auto. Gelukkig was het warm en droogden wij tijdens het rijden al snel weer op.”

Lekker saai
“Dag drie was een etappe zoals ik die in Dakar het liefst heb; saai. Gewoon een goede steady dag waarbij wij weer iets uitliepen op de nummer vier in het algemeen klassement. Met nog één dag te gaan zouden wij onze derde plek in het algemeen klassement vast moeten kunnen houden. Ons plan voor de laatste dag: er weer een saaie dag van maken, dat zijn over het algemeen de beste dagen. Niets meemaken, hard rijden en binnenbrengen.”

Een goed begin…
“Een deel van de route was hetzelfde als de dag daarvoor en zo hier en daar hadden wij nog wat herkenningspunten. Zo was er een o.a. een herhaling van; ‘scherp rechts, slecht zichtbaar’ die wij een dag eerder gemist hadden. Dit keer zei ik ‘let op, hier komt zo dat pad naar rechts die we gisteren mistten’. En je raadt het al, we reden er gewoon weer plankgas langs. Het pad was echt niet zichtbaar tot je eraan voorbij reed. “Wat nu!?” ‘Hetzelfde als gisteren, ik heb het waypoint, hier rechtdoor, daar achter het huis rechts en dan weer links het pad op’.

En ik kan je vertellen, aan de sporen te zien waren wij echt niet de enigen. En de mensen die daar wonen hebben nu niet alleen een pad voor- maar ook achter hun huis langslopen. Ik weet alleen niet zeker of wij volgend jaar met de rally nog weer over hun grond mogen…”

Podium
“Uiteindelijk wisten wij na 5 rallydagen onze SSV op P3 op het podium te zettenen daar hadden wij vooraf niet op durven hopen. Wij zaten meer richting de top 5 á 10 te denken.

Op dit moment kunnen wij niet aan de fabrieksjongens tippen, maar wij zitten er kort genoeg achter om ieder foutje van hen af te straffen. En zo hebben wij ons eerste podium en eerste WK punten binnen en beginnen wij sterk aan het seizoen…”

0