BUGGY-DUO KOOLEN & POL VERLENGEN SAMENWERKING – Mirjam Pol

BUGGY-DUO KOOLEN & POL VERLENGEN SAMENWERKING

DEELNAME AAN WORLD CUP CROSS COUNTRY RALLY
Vorig jaar vroeg Kees Koolen of Mirjam Pol interesse had om naast hem plaats te nemen in zijn Can-Am Maverick X3. Koolen – Wereldkampioen Cross Country Baja 2020 – zocht een goede navigator ‘als reserve’ omdat zijn vaste Dakar navigator de rest van het jaar niet altijd inzetbaar is. Pol stemde in, ging de uitdaging aan en zit dit jaar als vaste navigator naast Koolen in het World Cup Cross Country Rally 2021. 

CanAm Maverick XRS
“Zowel Mirjam als ikzelf zijn beide motorrijders in hart en nieren, we hebben dezelfde instelling, zijn beiden eigenwijs en hebben op dezelfde wijze leren navigeren. Dat past bij mij en wij zijn natuurlijk ook nog eens bloedje fanatiek en gaan voor het hoogst haalbare”, motiveert Koolen zijn keuze om voor Pol te kiezen.

De eerste wedstrijd in de WC Cross Country Rally wordt volgende week verreden in Spanje, Andalusië. De auto is op een aantal kleine maar wel belangrijke punten verbeterd, zo is er voor een ander veersysteem gekozen, een kleinere brandstoftank gemonteerd en zijn er wijzigingen aangebracht aan het luchtinlaatsysteem. Al die kleine aanpassingen zorgen voor hét grote verschil met vorig jaar; de CanAm Maverick XRS is zeker 100 kilo lichter geworden.

In een serieus deelnemersveld met maar liefst 120 auto’s staan Pol en Koolen met startnummer 401 aan de start. Mirjam: “Doordat Kees vorig jaar wereldkampioen is geworden, hebben we een hoog startnummer gekregen en staan we op de elitelijst. En dat houdt weer in dat ik als navigator ga rijden met een digitaal roadbook en een heel andere set-up, volledig nieuw voor mij. Ik hoef de kleurstiftjes niet mee te nemen naar Andalusië.”

Drukke agenda
Het duo heeft 7 World Cup wedstrijden gepland staan op de rally agenda. Dat is best een pittige agenda te noemen, zeker omdat Pol ook nog het World Cup Baja op de motor rijdt. Is dat allemaal in te passen? “Ik ben ontzettend blij dat we van een drukke wedstrijdagenda kunnen spreken. Met een goede planning sluit het allemaal precies op elkaar aan”, laat Mirjam weten.

Ambitieuze Dakar 2022 plannen
Beide coureurs hebben een duidelijke focus op januari 2022, de Dakar rally. Deze zwaarste rally ter wereld rijden zij niet samen maar het plan is wel degelijk om allebei op de deelnemerslijst te staan. “Vorig jaar was ik helaas niet aanwezig, mede doordat ik het budget niet rond kreeg maar ik zet nu alles op alles om in januari weer op de motor aan de start te verschijnen!”, laat Mirjam gepassioneerd weten.
Koolen heeft daarentegen vergevorderde plannen om met een geheel nieuw project aan de start van de Dakar te staan. “Het is mij gelukt om in elke klasse van de Dakar rally te starten én te finishen. Nu ben ik met een geheel nieuw project bezig, waar de voorbereidingen al behoorlijk van opschieten. Daar kom ik op een later tijdstip uitgebreider op terug”, aldus Kees Koolen.

Mooi rallyseizoen
Kortom, twee gepassioneerde Dakarrijders met een karrevracht aan rallyervaring, die elkaar al decennialang kennen, en met hun winnaarsmentaliteit altijd het hoogst haalbare nastreven, staan samen in één CanAm Maverick XRS aan de vooravond van een, hopelijk, heel mooi World Cup Cross Country Rally 2021 seizoen.

0