DIT KAN NIET! DIT KAN GEWOON ECHT NIET!!! – Mirjam Pol

DIT KAN NIET! DIT KAN GEWOON ECHT NIET!!!

Wanneer we Mirjam spreken, heeft zij de titel voor vandaag al gereed; “Dit kan echt niet, dit kan gewoon niet! Ongelofelijk, wat een etappe! Het grenst aan het onmogelijke wat ik vandaag heb gezien en gedaan!”

Vanaf het moment dat de route bekend werd, heeft Mirjam altijd etappe 3 en etappe 5 onderstreept. Waarom? Omdat zij voelde dat in deze etappes de problemen zouden kunnen liggen. Nou, etappe 3 was duidelijk één grote en onmogelijke uitdaging en etappe 5 is voor haar nog steeds één groot mysterie!

Ik hoor het ze nog zeggen…

“Het ging goed tot en met de tankstop bij CP2, toen had ik een klein valpartijtje. Ik ging over de kop met een gangetje van 5 km/per uur en raakte mijn bovenbeen. Vervelend, maar alles is oké!

We werden geattendeerd door de organisatie op een specifiek gedeelte van de special met de grote duinen vandaag.” Mirjam: “Ik hoor het ze nog zeggen, let heel goed op; er komen twee rondes door deze duinen. Maak niet een domme navigatiefout.”

Immens, heel hoog, heel groot; de duinen in Peru

De duinen zijn zo afwisselend, zo van dag tot dag verschillend, enkel respect is op zijn plaats. Twee rondes door dezelfde duinen, dat is een instinker. Wie weet nu welk spoor van welke deelnemer is en welk rondje hij aan het rijden is. Een mooi tactisch spel, dat mooi is op het moment dat jij het in de gaten hebt!

Mirjam over haar ervaring: “Ik heb als een uil getracht het geheel zo goed mogelijk te blijven overzien. Ik ben er goed door heen gekomen. Veel mannelijke collega’s waren onder de indruk van het feit dat ik van A – Z alles echt zelf heb gereden, geen omweg, niets uit de weg gegaan. Echt, ik heb alles van het begin tot het eind ervaren, gevoeld, gevreesd, meegemaakt maar…nooit uit de weg gegaan.”

En dan ineens…is Mirjam ook deze etappe 5 weer de baas, topprestatie!

Finish 5deetappe als 61stemotorrijder – Algemeen Klassement 67ste.

0