EEN DIESELTJE & 100% DUINEN – Mirjam Pol

EEN DIESELTJE & 100% DUINEN

PISCO – SAN JUAN DE MARCONA

8 januari 2018 – Stage 3

Verbindingsroute > 208 km – Special > 296 km

Mirjam vertelt: ‘Ik ben net een dieseltje, moet een beetje op stoom komen. Maar met dit soort specials lukt dat haast niet, dit is echt Dakar! Niemand mag meer zeuren over ‘geen echte duinen en zand meer in de Dakar Rally’, het is er namelijk elke etappe, 100% duinen en zand!

Met mijn ‘in een duinpan vastzit’ ervaring van de dag ervoor heb ik een teamgenoot nog kunnen helpen in het tweede gedeelte van de special. Hij zat muurvast en was bezig de motor verkeerd-om te zetten, en dan lukt het nooit. Vanaf een afstandje heb ik, schreeuwend, aanwijzingen gegeven en ja hoor, lang leve mijn duidelijke stem!

Onder het zand lagen hele tricky stenen die je niet ziet maar…wel voelt. Van die kontwippers die ervoor zorgen dat je niet weet wat er gebeurd maar ineens gelanceerd wordt. Dat was een oei-oei-momentje, ging net goed.

Staan er een paar kilometer verder ineens een stelletje motorrijders op een rijtje bij een duin. Ik stop, vraag me af wat er aan de hand is? Bleek dat niemand als eerste de duin durfde te nemen! Nou, ik wel, daar ga ik niet op wachten! Was ik ineens ‘leader of the pack’ met een paar motorrijders aan m’n achterwiel. Ik heb maar beetje gas bijgezet en er vandoor gegaan. Mijn motor houdt het goed, nu nog lekker in mijn eigen flow komen.’

0