EEN GOEIE BAK KOFFIE & BROODNODIGE VITAMIENTJES – Mirjam Pol

EEN GOEIE BAK KOFFIE & BROODNODIGE VITAMIENTJES

TUPIZA / SALTA

15-01-2018 – Stage 9

DE ETAPPE DIE VOOR VANDAAG OP DE AGENDA STOND IS AFGELAST.

Door zware regenbuien in het gebied was het niet mogelijk het bivak op te zetten en is het onmogelijk om de voertuigen te voorzien van een goede servicebeurt. En dat na de Marathon-etappe van zaterdag en zondag.
De gehele Dakar-karavaan vertrekt vandaag richting Salta, Argentinië.

Mirjam over de etappe die werd omgedoopt naar een lange roadtrip: “Ik ben er wel blij mee, dat deze etappe niet doorging. Gisteravond, bij aankomst in ons bivak op de openbare weg begreep ik dat er vandaag geen special voor te bereiden was. Halleluja, daar heb ik maar eens gebruik van gemaakt! Dat wil zeggen; verstand op nul, m’n motor aan de monteurs overgedragen, lekker douchen, hapje eten, geen roadbook voorbereiden.

Pijnstillers slikken en…zeker 8 uur achter elkaar geslapen, gewoon langs de kant van de weg! Als je maar moe genoeg bent, dan slaap je overal. Ik had rechtop in een kast nog heerlijk geslapen! De volgende dag heb ik samen met m’n teamgenoten een heerlijk relaxte roadtrip naar Salta gereden. Even stoppen onderweg, een goeie bak koffiedrinken en een groot glas jus d’orange besteld voor de broodnodige vitamientjes. In Salta aangekomen, na een paar honderd kilometer assistentie-route mijn roadbookje gedaan en zo goed mogelijk voorbereiden op de etappe van morgen.

 

 

0