FINISH VOOR MIRJAM POL OP 3 VERSCHILLENDE CONTINENTEN – Mirjam Pol

FINISH VOOR MIRJAM POL OP 3 VERSCHILLENDE CONTINENTEN

_____________________ ETAPPE 12 ___________________________

FINISH VOOR MIRJAM POL OP 3 VERSCHILLENDE CONTINENTEN

Vandaag heeft Mirjam een unieke prestatie neergezet door de Dakar op de drie verschillende continenten uit te rijden. Als enige Nederlandse motorrijder en als enige vrouwelijke coureur ter wereld, heeft Mirjam de zwaarste rally ter wereld uitgereden in Afrika, Zuid-Amerika én nu dan ook in het Midden-Oosten.

Fysiek zwaar, mentaal heel heftig

De eerste editie van Dakar in Saudi-Arabië is een heftige rally geweest, in meerdere opzichten. Fysiek kreeg Mirjam het één en ander te verduren. Ze maakte een heftige crash mee in het eerste gedeelte van de Marathon-etappe op woensdag. Nadat de artsen haar hadden onderzocht bleek dat ze, onder andere, een gescheurde spier in haar bovenbeen opliep. Maar deze editie was vooral mentaal heftig. Paolo Gonçalves, voormalig teamgenoot van Mirjam kwam om het leven in de zevende etappe. Uit respect voor Gonçalves en ook om de motorrijders de mogelijkheid te geven om te rouwen werd de achtste etappe niet verreden door de deelnemers op de motor en de quad.

Donderdag 16 januari werd Edwin Straver na een hele zware crash met een helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Riyad. Mirjam was ter plaatse van het ongeval en heeft zoveel mogelijk hulp geboden.

41ste Algemeen

Door deze heftige gebeurtenissen is het voor Mirjam op dit moment nog moeilijk om enthousiast en blij te zijn met haar prestaties in deze Dakar. Dat siert haar als mens maar doet haar tekort als sporter. Vandaar dat wij toch haar prestaties vermelden:

Mirjam finishte vandaag (vrijdag 17 januari 2020) als 41ste motorrijder in het Algemeen Klassement, ze werd 2e in het dames-klassement en tevens 2e Nederlander bij de motoren.

0