JAYJAY & DE LIEFSTE EN STOERSTE DAKAR-VROUW – Mirjam Pol

JAYJAY & DE LIEFSTE EN STOERSTE DAKAR-VROUW

LA PAZ – UYUNI

13-01-2018 – Stage 7

Liaison > 302 km – Special > 425 km

MARATHON-ETAPPE DEEL 1

DEELNEMERS VALLEN GEWOON OM VAN VERMOEIDHEID

“Deze special was zo zwaar en er is zoveel gebeurd. Op de proef stond een auto muurvast op de track”, begint Mirjam te vertellen. Ze dacht dat ze er nog net omheen kon rijden. Haar achterwiel gleed echter weg en ze klapt vol op de achterklep van de auto! Mirjam vertelt verder: “Niet te geloven! Je ziet het aankomen en je kan er niets meer aan doen! M’n motor had het moeilijk, met mij ging het wel. Ik was echt helemaal kapot na het eerste gedeelte van de Marathon-etappe. Ik heb de laatste honderd kilometer flink gas gegeven want ik dacht echt dat ik in het donker moest rijden en dat is een drama in dit terrein.” Vertwijfeld vraagt ze zich af; “Waar haal ik nog energie vandaan om morgen te kunnen starten?”

Ze komt net in het donker aan, zonder bril op want mét zag ze niet zo bijster veel meer. Vlak voor de finish zag ze motorrijders, grote kerels, gewoon omvallen van vermoeidheid. Gelukkig blijft Mirjam op haar motor zitten en weet ze haar Husqvarna in het Marathonbivak te parkeren. Daar wacht JayJay Boske, medepresentator van RTL, op haar om een babbeltje met haar aan te gaan. Ondanks haar totale vermoeidheid en nog vol met adrenaline staat ze hem te woord en hoort aan hoe hij zijn bewondering uitspreekt: ‘Mirjam, jij bent de liefste en stoerste vrouw van de hele Dakar, ik heb zoveel respect voor je. En je blijft maar vrolijk’, aldus JayJay. Cadeautjes heeft hij bij zich, geweldig! Vrolijk neemt ze de chocolade, de kleurige ovenwant en de unieke Boliviaanse muts, mooi van lelijkheid, in ontvangst. 

 


Mirjam: “Ik hoop dat m’n motorfiets me het vergeeft en me morgen een beetje goed gezind is. Maar ik moést een bedje zien te bemachtigen en eten. Als ik een beetje ‘lost’ over het bivak loop, kom ik de Belgische navigator Tom Colsoul nog tegen die me een dikke knuffel geeft. Even had ik het gevoel dat het allemaal wel goed gaat komen, elke deelnemer die hier rondloopt voelt zich moe en een beetje van de wereld. Wat gaat de dag van morgen brengen, het tweede gedeelte van de Marathonetappe? Heel veel kilometers dat weet ik, maar hoe, wat en wanneer? It’s Dakar, verstand op nul, blik op oneindig… we gaan er gewoon voor!”

 

 

 

0