MICHELLINVROUWTJE & ENTHOUSIASTE BOLIVIANEN – Mirjam Pol

MICHELLINVROUWTJE & ENTHOUSIASTE BOLIVIANEN

AREQUIPA (PERU) – LA PAZ (BOLIVIA)

11 januari 2018 – Stage 6

Liaison > 447 km – Special > 313 km

Het lijkt erop dat Mirjam profijt heeft van haar goede voorbereiding. Mirjam: ‘In de aanloop heb ik in een hoogtetent geslapen en getraind op hoogte en ik moet zeggen, van de hoogte heb ik geen last. Deze route van vandaag lag me wel, snel en er zat van alles in maar doordat ik achteraan in het veld moet starten loop ik continu achter de feiten aan heb ik het gevoel.’

De weersomstandigheden zijn totaal anders, regen en kou. Ze zit op haar motor met een skipak aan en voelt zich soms net een Michellinvrouwtje, maar liefst vijf broeken heeft ze aan. Lekker warm. Mirjam heeft de pap op, ze is erg moe en de geblesseerde arm en de pijn die ze daarvan ondervindt vreet haar energie op. ‘Ik verlang naar meer energie, in de zandetappes heb ik zoveel energie verbruikt, waar haal ik extra energie vandaan?’, vraagt ze zich soms vertwijfeld af. Nou, wat dacht je van de fantastische, enthousiaste Boliviaanse bevolking! ‘Ongelofelijk, wat zijn die mensen geweldig.  Na de finish van de special reed ik door een haag van kleurrijke Bolivianen. Dertig kilometer lang toegejuicht worden, een officieel podium in LA Paz oprijden alsof ik gewonnen heb.’ Er worden victoriekransen en talismannen om haar nek gehangen en ze wordt gefeliciteerd door Boliviaanse hoogwaardigheidsbekleders. Ja, daar krijgt ze weer energie van!

0