MIRJAM AAN DE TELEFOON… – Mirjam Pol

MIRJAM AAN DE TELEFOON…

_____________________ ETAPPE 10 ___________________________

MIRJAM AAN DE TELEFOON…

Terwijl we ervanuit gingen dat we haar vandaag niet zouden kunnen spreken, gaat de telefoon ineens over en hebben we Mirjam aan de lijn: “Heb je toevallig al beelden gezien? Ik lijk wel opgevuld met botox!”, begint ze haar verhaal. Als Mirjam begint met een grapje volgt er meestal iets dat een tikkie ernstiger is. Ook nu is dat het geval; ze heeft haar bovenbenen behoorlijk ernstig geblesseerd.

Gescheurde spier in bovenbeen

“Vandaag was een hele vreemde dag eigenlijk. Er was een hele harde storm, en die duinen zijn wel heel verraderlijk. Je hebt een high speed plateau, die gaat weer over in een duin en die duin kapt drie meter voor de top ineens af! Ik kan het niet eens zo goed uitleggen. Maar goed, ik had al vrij snel in de gaten dat ik mijn gedachten er goed bij moest houden. Toch liet ik mijn concentratie even verslappen en toen ging het gelijk fout!”

Mirjam vertelt verder: “Ik weet niet eens meer wat er precies gebeurde; waarschijnlijk keek ik even op mijn roadbook maar in elk geval niet goed vóór mij. Ik moest vol in de ankers maar had ook wel gelijk door dat ik het remmend niet ging redden dan zou ik erbij verongelukken. Dus gas erbij gegeven maar dan spring je dus de duin af en die klap kon ik niet meer opvangen. Ik klapte met m’n hoofd vol op de navigatie en, met al m’n spieren aangespannen, klapte ik met mijn bovenbenen langs de tank!”

Ze was even dizzy, heeft wat water gedronken en sloot zich vervolgens aan bij een paar motorrijders die voorbijkwamen. Ze voelde wel duidelijk dat er iets niet goed zat met haar bovenbenen.

Een goed gesprek met de meiden

In het bivak is ze gelijk doorgegaan naar de medicals om zich te laten masseren. Zij gaven aan toch even met de arts te overleggen en een echo te laten maken. Haar rechter boven- been is zwaar gekneusd, erg pijnlijk. Maar in haar linker bovenbeen heeft ze een spier gescheurd en dat is een blessure waarvan ze verwacht morgen in de duinen last van te krijgen. Op de motor staan is erg pijnlijk. Ze heeft goede pijnstillers gekregen en zit nu met Laia, Kirsten, Sara en Taye (alle dames die gestart zijn in het motorklassement rijden nog!) de Dakar 2020 door te nemen; Een hele heftige Dakar, in meerdere opzichten…

0