PREPROLOOG, RACE TEGEN DE KLOK – Mirjam Pol

PREPROLOOG, RACE TEGEN DE KLOK

De Preproloog is standaard bij alle Dakardeelnemers een ‘race tegen de klok’. Dit is het moment waarop aan de buitenwereld wordt getoond waarmee de deelnemers in januari aan de start staan. Over een aantal weken wordt namelijk in Le Havre alle voertuigen ingescheept om koers te zetten richting Peru.

Waterig zonnetje

Echt warm is het niet in Valkenswaard maar het is droog en er schijnt een waterig zonnetje door het wolkendek. Mirjam neemt uitgebreid de tijd om met fans, sponsoren en andere genodigden in gesprek te gaan. Er worden handtekeningen gezet, foto’s gemaakt en natuurlijk wordt er ook gereden op de baan van het Eurocircuit.

Hotel DAF en het roadbook

Sponsoren, relaties en andere genodigden krijgen uitleg over hoe het er in de Dakar Rally aan toe gaat in het bivak. Er worden rondleidingen gegeven in ‘Hotel DAF’, het slaapgedeelte waar Mirjam in januari haar broodnodige slaap proberen te krijgen. Misschien lijkt het voor de geïnteresseerde luisteraar geen luxe maar hotel DAF biedt zoveel meer comfort als in een pop-up tentje.

Bij haar rallymotor legt Mirjam uit hoe zij in ‘the middle of nowhere’ door middel van haar roadbook de juiste weg en de juiste waypoints weet te vinden.

Interviews

Nadat ze haar eerste heat heeft gereden over het circuit wordt Mirjam op het podium geïnterviewd door RTL. Radio en andere media staat ze te woord en dan blijkt al snel dat ze, ondanks haar jonge leeftijd, een ervaren ‘veteraan’ is. Tijdens de RTL7-uitzendingen in januari zal Mirjam ook regelmatig te zien zijn dus blijf haar volgen.

Dank aan partners en sponsoren voor de ondersteuning en hun komst naar het Eurocircuit.

0