RONDE KEIEN, PUNTIGE KEIEN, HET MAAKT NIET UIT… – Mirjam Pol

RONDE KEIEN, PUNTIGE KEIEN, HET MAAKT NIET UIT…

____________________ ETAPPE 1 __________________________

De kop is eraf, zoals dat zo mooi gezegd wordt; Mirjam heeft de eerste etappe erop zitten. Na de finish van eerste special wacht haar nog een verbindingsroute van zo’n 240 kilometer voordat ze in het volgende bivak arriveert. Mirjam over haar eerste etappe-ervaring in Saudi-Arabië: “Goh zeg, het ging de allereerste 800 meters al niet helemaal zoals het hoorde, op de verbindingsroute! We rijden de verbindingsroute op de GPS, dat is nieuw dit jaar. En als je uit het bivak weg bent gereden moet je wel binnen een bepaalde tijd bij de start van de special aankomen maar dat kwam uiteindelijk helemaal goed.

En dan begint er direct een hele serieuze etappe, vol met stenen die onder het zand liggen en dat is niet echt mijn ding. Of het nu ronde, vierkante of puntige stenen zijn, het blijven allemaal stenen en ze blijven irritant! Er zaten ook supersnelle ‘plankgas’ pistestukken tussen, dus van alles wat.”

Doordat de deelnemers morgenvroeg een kant-en-klaar roadbook krijgen, kan Mirjam niets anders doen dan… in het bivak haar broodnodige rust nemen, eten, douchen en slapen. En uitgerust is Mirjam op haar best…

Finish etappe 1: 67

0