THE DAYS BEFORE THE START… – Mirjam Pol

THE DAYS BEFORE THE START…

31 december 2019

MIRJAM IN SAUDI-ARABIË GEARRIVEERD

Ze vertrok, samen met een aantal leden van haar assistentieteam, op de laatste dag van 2019 richting ‘The Kingdom of Sand’. Na de goed verlopen vlucht richting Jeddah is Mirjam zich aan het settelen in haar hotel.

Met glaasjes cola luidt Mirjam met andere Dakaristen het nieuwe jaar in, 2020 mag van start, en… dus ook de Dakar2020!

 

1 januari 2020

TELEFONISCH CONTACT

Vanaf nu worden haar social media platformen en andere contacten naar de buitenwereld weer door PR-team overgenomen. Reden? Simpel; Mirjam staat op het punt om te starten aan haar achtste Dakar!

Op alle drie de continenten heeft zij aan de start gestaan van de zwaarste rally ter wereld, in Afrika, in Zuid-Amerika en nu staat het Midden-Oosten op haar programma. Mirjam is de enige Nederlandse motordeelnemer én de enige vrouwelijke deelnemer ter wereld in het motorklassement die in alle drie de hoofdstukken van de Dakar van zich heeft laten horen…

 

2 januari 2020

SHAKEDOWN

Vandaag heeft Mirjam met haar team in de duinen getest om te voelen hoe haar motor aanvoelt en haar eerste kilometers in Saudi-Arabië kunnen ervaren. Mirjam donderdag aan de telefoon: “Serieus moeilijke duinen hier hoor, niet zo hoog natuurlijk als in Zuid-Amerika maar het is me zelfs al gelukt om mijzelf vast te rijden, dat zegt genoeg. Mijn stuur deed totaal niet wat ik wilde dus ik ben erg blij dat we hebben kunnen testen. Nog niet alles aan de motor was zoals ik het graag wilde. Uiteindelijk heb ik mijn eentje nog een tijdje kunnen rijden en dat was prettig om te kunnen doen, heb ik ook nodig om het goede gevoel te hebben en dat heb ik nu!”

 

3 januari 2020

KEURING

De administratieve en technische keuring zijn achter de rug. Het was een lange en vermoeiende dag die voor Mirjam iets minder prettig begon; ze voelde zich na het ontbijt niet helemaal lekker en dat sleepte ze de gehele dag met zich mee. Maar waar het uiteindelijk om gaat bij een keuringsdag is goedgekeurd worden en dat is gelukt. De motor staat in het parc fermé!

Zaterdag wacht er nog een dag vol plichtplegingen zoals de ridersbriefing in de morgen en in de middag begint het spektakel wanneer alle rijders van Dakar2020 in Jeddah op het startpodium worden voorgesteld.

 

4 januari 2020

EN DE KLOK TIKT VERDER…

Nadat Mirjam het startpodium over reed zag je in haar ogen eigenlijk al dat er in het koppie weer wat ruimte kwam. Bijna zag je haar weer een vinkje plaatsen; ‘startpodium? Done’. Wat nu belangrijk voor Mirjam is, is dat ze rust krijgt om zich volledig te kunnen concentreren op de allereerste etappe. Het roadbook, eten en slapen zijn nu haar prioriteit.

0