ZOEKEN NAAR IETS DAT ER NIET IS… – Mirjam Pol

ZOEKEN NAAR IETS DAT ER NIET IS…

_____________________ ETAPPE 3 ___________________________

Soms kan je behulpzaam zijn en bedenk je later… was dit nu wel zo verstandig? Dat is in één zinnetje ongeveer waar het bij Mirjam mis begon te gaan. Het eerste gedeelte van de derde special ging ‘als een speer’. Mirjam had de flow goed te pakken en het lukte haar, om ondanks het stof, in te halen en zo plekken terug te winnen. Plekken die ze, voor haar gevoel, gisteren verloren had. En toen…

Een beetje dom

Vlak voor de tweede tankstop wil ze een teamgenoot met technische problemen helpen. En dat verliep verre van soepeltjes, ze besluit haar satelliettelefoon bij hem achter te laten, niet wetende dat hij daarvoor een behoorlijke crash heeft gemaakt en hierdoor niet echt kordaat reageert. “Ik heb hier, doordat ik wilde helpen, zoveel tijd verloren. Technische problemen daar kan ik eigenlijk niets mee, maar dacht hem te kunnen helpen door de satelliettelefoon aan hem te geven. Maar daar moest ik wel mijn halve motor voor ‘uitkleden’! Een beetje dom, zeg maar. Zeker omdat het hem uiteindelijk niet is gelukt om de finish te bereiken. Dus mijn hulp heeft ook nog geen verschil gemaakt”, legt Mirjam uit.

Mysterieus WayPoint?

Door deze hulpactie raakt ze uit haar ritme en daar kwam ze ook niet meer in. “Voor die tijd liep het allemaal zo lekker, daarna ging het niet meer. Zoeken naar WayPoints, een afslagje missen, noem het maar op. Vervolgens rij ik achter een motorrijder een gigantische klim omhoog, valt mijn voorganger om en daardoor sloeg mijn motor af, waardoor ik omviel! Motor weer overeind getild, komt er een auto aan die erlangs wil waardoor hij mijn motor aantikt en de motor dus weer omviel en ik dus ook omviel. Ik krabbel weer overeind, rijdt er een auto over mijn wiel!! Nou, toen was ik er hélemáál klaar mee. Ik ben midden op het pad gaan staan, mopperend in mijzelf ‘rij er maar lekker omheen maar ik ga niet meer aan de kant!’ En als je dan denkt dat je alles hebt gehad, kon ik een WayPoint niet vinden. En je blijft maar zoeken. Ik dacht dat ik gek werd, en maar blijven zoeken naar dat mysterieuze WayPoint… dat er blijkbaar helemaal niet was”, beëindigt Mirjam haar betoog.

Relatief

Nadat Mirjam stoom heeft afgeblazen, is het tijd om in het bivak een douche te pakken, wat te drinken en te eten en zich te verdiepen in het roadbook, dat deze keer wel door de deelnemers zelf moet worden doorgenomen.

En daar verneemt ze dat haar teamgenoot Martien Jimmink om medische reden is uitgevallen na een crash. En dan is alles weer relatief… en mag Mirjam ook deze etappe weer afvinken.

De dag van morgen

Doordat er fouten zaten in het roadbook, WayPoints niet juist waren én het laatste gedeelte van de special geneutraliseerd werd, is het nu ook nog zeer onduidelijk waar Mirjam in het klassement staat. Als de starttijden voor morgen bekend zijn, kan daar meer over gezegd worden.

Finish etappe 3: 94

0