AFSTAPPEN WAS GEEN OPTIE – Mirjam Pol

AFSTAPPEN WAS GEEN OPTIE

SAN JUAN – CÓRDOBA

19-01-2018 – Stage 13

Liaison > 483 km – Special > 424 km

De één na laatste etappe zorgt standaard altijd voor deelnemers die vlak voor de eindstreep sneuvelen en uitvallen. Nou daar was het wel een etappe voor, zeg!

Mirjam over de dertiende etappe: “Vlak voor het eind van de special maak ik een inschattingsfout; bij een rivier-doorwading liggen er platen over de bodem en is met pionnen afgezet. Ik denk slim te zijn en rij tussen de platen en de pionnen door maar dat bleek dieper dan ik dacht; en ik voel dat mijn motor water heeft gemaakt! Gelukkig houdt mijn Husqvarna zich goed, dankzij de juiste olie van Putoline.”

 

Ze komt laat aan in het bivak en de monteurs gaan gelijk aan de slag om mijn motor goed na te kijken na de onverwachte duik in de rivier. Ook al is het laat, ze weet dat de pers op haar wacht. Allard Kalf van RTL wil nu toch wel graag van haar horen wat er nu eigenlijk met haar  rechterarm aan de hand is. “Ik denk dat het nu wel slim is om open kaart te spelen over de blessure waar ik al sinds de eerste week mee rij. Dus ik probeer rustig aan alle pers uit te leggen dat ik sinds de rustdag, na een bezoekje aan het ziekenhuis, zeker weet dat er een ‘mooie breuk’ in mijn onderarm zit. Iedereen is nogal verbaasd om te horen dat ik met een gebroken arm heb gereden maar…ik wist zeker dat ik het kon, ik ken mijn lichaam”, legt Mirjam uit en vervolgt: “Het was niet makkelijk en ook wel erg pijnlijk maar denk eens na; zoveel mensen, familie, vrienden en sponsoren volgen en steunen me met zoveel passie, afstappen was voor mij geen optie!”

“Als ik alles heb uitgelegd en het bekend is, voel ik een enorme opluchting. Zo! Daar hoef ik niet meer over na te denken! Nu alleen nog de aller, aller, allerlaatste etappe morgen uitrijden van deze niet te beschrijven zware Dakar Rally en dan naar de finish!”

0