Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

MIRJAM ZET ALLES OP ALLES VOOR DEELNAME DAKAR RALLY 2022

Na een jaar afwezigheid bij de zwaarste rally ter wereld heeft Mirjam haar zinnen gezet op Dakar 2022 in januari volgend jaar. Alles staat bij haar in het teken van bereiken van de start op 2 januari in Ha’Il Saudi-Arabië.

IT’S ALL ABOUT THE MONEY…

Mirjam: “Voor mij is de Dakar rally het hoogst haalbare in mijn tak van sport. Ik zie het als deelnemen aan de Olympische Spelen voor andere sporters. Wel met wezenlijke verschillen maar zeker ook met overeenkomsten. Zo worden mijn ‘Olympische Spelen’ elk jaar georganiseerd in plaats van ééns in de vier jaar.
Maar ook bij mij staat het hele jaar in het teken van dé wedstrijd, ik train, sport, werk, eet, slaap en rust voor die twee weken in het begin van het jaar.

Financieel is er voor Olympische sporters vaak wel een vorm van ondersteuning. Daar kan ik niet op terug vallen maar daarentegen prijs ik mij gelukkig met sponsoren die mij ondersteunen. Zonder hen is het niet te doen om op dit niveau mijn sport te beoefenen. Ik zie hen dan ook liever als goede relaties waar ik in de loop der jaren een goede band mee op heb gebouwd en die ik ook graag wil promoten en zoveel mogelijk in de schijnwerpers wil zetten.
Zo komen we telkens weer tot mooie dingen en goede prestaties.

Toch is het elk jaar weer een hele klus om mijn budget rond te krijgen. Zoals ik wel eens vaker heb gezegd; aan de start van de Dakar te verschijnen is het moeilijkste van de voorbereiding!”

 

De Dakar-inschrijving voor deelnemers op de motor is ondertussen gesloten, begin september had de organisatie van de Dakar rally wederom een bijeenkomst gepland. Daar werd meer informatie gegeven en enkele details bekendgemaakt van de route…

0 Read More

HUNGARIAN BAJA 2021  MIRJAM BLIJ MET VOORBEREIDING

Ze kwam samen met HenkJan Somsen in Hongarije aan om in het begin van augustus deel te nemen aan de Hungarian Baja. Doordat ze een aantal verschuivingen in haar agenda had bewerkstelligd kon ze tijd vrijmaken voor de shakedown.
“Het leek in eerste instantie erg rommelig te gaan bij de shakedown maar uiteindelijk kreeg ik genoeg tijd om te testen. Ik kon genoeg rondes rijden om de motor en de vering uit te proberen. Ik ben tevreden!” laat Mirjam weten.
Na de shakedown stond de proloog op het programma om de startvolgorde te bepalen voor de eerste special waarna de deelnemers op het startpodium voorgesteld werden aan het publiek. Mirjam reed met startnummer #7.

Pittig terrein
Nadat Mirjam de korte sprintspecial om de startvolgorde te bepalen voor de wedstrijd gereden werd, liet ze al weten dat het terrein behoorlijk pittig was.

“We zitten hier met de wedstrijd hoofdzakelijk op hetzelfde militair terrein als waar we ook de proloog reden. Erg tricky ondergrond met veel gaten, greppels en stenen. De proloog verliep gisteren qua resultaat prima maar toch had ik er nog niet helemaal het juiste gevoel bij”, aldus Mirjam. Ze gaf al aan niet helemaal op de markering te kunnen of te willen vertrouwen.

“De route is afgezet met lint en moet in theorie gemarkeerd zijn met pijlen en waarschuwingsborden voor de gevaren. Het zal wel aan mij liggen maar ik kon de markering tijdens het rijden van de proloog niet ontdekken, het schijnen hele kleine bordjes te zijn en vaak ‘in’ de bocht te staan in plaats van duidelijk ervoor.”

De motoren starten na de auto’s en de start werd vanmorgen ook nog eens uitgesteld dus dat hield in dat Mirjam laat terug was in het bivak. Daar, in het bivak liet ze weten: “Het liep lekker vandaag, ik heb zo hard gereden als ik kon. Het was inderdaad wel erg oppassen en uitkijken. Ik ben wel blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb en gewoon op mijn roadbook heb gereden. Van de markering op de route zelf was weinig terug te vinden alles was ook al omvergereden. Maar zo kan ik me mooi weer concentreren op het rijden op een roadbook.”
Mirjam is als tiende gefinisht en start de tweede dag van de Hungarian Baja 2021 pas laat in de morgen.

      

MIRJAM GLANSRIJK WINNAAR DAMESKLASSEMENT HUNGARIAN BAJA 2021!

Jammer!
“Wel jammer, hoor!”, laat Mirjam weten als ze beseft dat de laatste proef geannuleerd is. Daarentegen is ze wel erg blij met deze wedstrijddagen. “Vandaag ging het de eerste 40 kilometers supersnel en kon ik echt prima meekomen. Daarna werd het terrein wederom erg tricky met veel stenen en vooral gaten en jumps. En die gaten en jumps volgden elkaar af en toe zo snel achter elkaar op! Als je tien van die sprongen achter elkaar hebt en je landt tegen de volgende sprong aan, dan wordt het best tricky. Dat laatste gedeelte lag mij niet zo. Maar goed, dat zijn dan wel de specials waarin ik veel dingen kan testen en uit kon proberen. En dat is voor mij ook een belangrijk onderdeel in de voorbereiding richting Dakar 2022.”

Podium
Terwijl Henkjan voorbereidingen treft om alles weer in orde te maken voor de terugreis liet Mirjam nog weten dat ze het erg prettig vindt om dit soort Baja’s te rijden. “Ik heb het gevoel dat ik steeds harder reed op de stenen en het gravel en dat doet me goed en kunnen we verder testen. Maar ook ‘organisatorisch’ zijn deze wedstrijddagen voor mij van belang”, vertelt Mirjam.
“Verder had ik een mooie strijd met startnummer 6, een Hongaar. Die strijd was niet interessant voor het damesklassement en heb ik ook niet kunnen winnen, maar ik zat hem op zijn hielen. In Spanje zat ik per special gemiddeld zo’n 8 minuten achter hem, nu nog maar 1,5 minuut… Het rijden ging goed, ik heb hard en stabiel gereden, geen gekkigheid meegemaakt en een mooie strijd gehad. Op naar de volgende!

En, dit zijn de wedstrijden die perfect zijn als voorbereiding voor mijn deelname aan Dakar 2022!

 

 

 

0 Read More

BAJA ARAGÓN ’21  MIRJAM VERDEDIGT KOPPOSITIE

Alles als voorbereiding Dakar 2022
Als voorbereiding op deelname in januari aan de Dakar 2022 rijdt Mirjam het wereldkampioenschap Baja 2021. Ze staat in het dames klassement op de eerste plaats en uiteraard zette ze tijdens de Baja Aragón alles op alles om die positie vast te houden.

Dit was niet mijn beste optreden
Eigenlijk kunnen we duidelijk zijn over de etappe van vandaag; deze dag lag haar niet!
Terwijl ze best tevreden over de resultaten van de proloog vandaag mag zijn, voelt de totale dag bij Mirjam toch niet zo.
“Ik heb er echt uitgehaald wat er inzat bij mij, meer zat er niet in. Het was niet mijn dag, dat moge duidelijk zijn. Alle communicatie met de organisatie verliep niet lekker, dit zijn toch echt niet mijn soort specials. Erg veel stenen, gevaarlijk en daardoor word ik toch weer teruggeworpen op mijzelf.”

Mirjam vertelt verder: “Vlak voor de start bleek ik zélf voor mijn ‘kannetje brandstof’ bij de tankstop te moeten zorgen! En zo moest ook mijn assistentie (de lieftallige Henk Jan) weer op pad om te zorgen dat hij via allerlei coördinaten mij van brandstof kon voorzien.”

 

Alle randzaken kosten zoveel tijd en energie bij Mirjam, misschien soms wel eens een beetje te veel tijd. Ze is een topsporter, acteert op hoog niveau en krijgt wellicht niet altijd de medewerking en de waardering die zij verdient. Maar…geen issues, niet zeuren “Ik ben zo blij om weer te mogen rijden. En morgen is er weer een dag! Lets go for it…”
Een ding moge duidelijk zijn; de dag van morgen zal ook weer lang, zwaar en heet worden…

Moe maar voldaan
De tweede wedstrijddag van de Baja Aragón verliep voor Mirjam een stuk beter en kwam ze beter in haar ritme. Vrijdag reed ze nog met het roadbook als back-up. Zaterdag besloot ze het roadbook te laten varen waardoor ze een andere rij-houding aan kon nemen op de motor.

“Doordat ik me niet telkens bezig hoefde te houden met het roadbook, kon ik mij optimaal concentreren op het rijden en zat ik met een andere houding op de motor. Dat beviel beter. Natuurlijk loop je dan een risico want als je niet goed zit op de route kan je niet meer terugvallen op je roadbook. Maar ja, soms moet je een risico incalculeren”, legt Mirjam uit.

Blije sporter
Twee dagen Baja Aragón resulteert voor Mirjam in het behouden van de koppositie in het FIM Baja World Cup 2021 en een rugzak vol met bruikbare ervaringen. De knop omzetten betaalde uit, na het inpakken van de bus was ze nog net op tijd om gehuldigd te worden op het podium.

Het Spaanse publiek was weer geweldig. Ook langs de route; parasolletje, stoeltje, koelbox en iedereen werd luidkeels aangemoedigd. Alsof het nooit anders is geweest. En daar wordt elke sporter toch een beetje blijer van!

0 Read More

MIRJAM TEST MOTOR IN SPANJE

On the road again

In de laatste week van juli staat de tweedaagse Baja Aragón in Spanje op Mirjams agenda.
“Eindelijk, na maanden sta ik weer met mijn motor aan de start van een internationale wedstrijd.
Ik heb er ongelofelijk veel zin in!”, laat ze weten vanuit Spanje.

Mirjam arriveerde een aantal dagen eerder in het binnenland van Spanje voor een aantal trainingsdagen. “Dat waren goede en nuttige dagen om weer goede vrienden te worden met de motor, ik heb door alles wat zich afspeelt in de wereld natuurlijk weinig kunnen rijden. Zowel de motor als ikzelf zijn er klaar voor.”

Mirjam vertelt…
“Trainingsdagen voorafgaand aan de Baja, waarom? Ten eerste omdat ik al heel lang niet meer op harde ondergrond had gereden, ten tweede omdat ik de vering wilde aanpassen (de ‘snel’ test in Nederland had uitgewezen dat de vering voor mij te hard stond) en ten derde omdat ik voor het eerst met een gps zou rijden i.p.v. met een roadbook (alhoewel dat laatste nog niet zeker was, de informatievoorziening daarin was zeer tegenstrijdig dan wel niet gebrekkig). Ik had voor mijn twee trainingsdagen via ons vaste rallyadres in Igualada Spanje een monteur en routes geregeld.

Aangezien ik de laatste periode best wel druk ben geweest en twee dagen voor vertrek mijn tweede Covid-19 vaccinatie had gekregen had ik besloten op tijd te vertrekken zodat ik enige marge zou hebben onderweg tijdens mijn reis richting het zuiden. En dat pakte goed uit, ik vertrok vrijdag begin van de avond, heb ergens in Noord-Frankrijk overnacht en had zaterdag alle extra tijd die ik kon krijgen hard nodig. Die zaterdag viel samen met de eerste dag van de vakantie (volgens mij); wat een drukte en een ongelukken onderweg. File, file en nog meer files.

Uiteindelijk bereikte ik mijn eindbestemming Zaragoza niet zaterdagavond laat of zondagochtend vroeg, maar einde van de middag zondag. Zaragoza? Net had je het nog over Igualada? Ja dat klopt, maar dat was nog voor ik te horen kreeg dat de monteur die met mij mee zou gaan positief was getest op Corona, evenals zijn collega en werkgever. In het ergste geval zou ik de routes per mail krijgen en alleen op pad gaan (nooit verstandig, maar als het niet anders kan, dan moet het maar) maar er werd nog gekeken naar vrienden en familie met een geschikte motor en enige route kennis. Uiteindelijk vond Jordi (Viladoms, oud fabrieksrijder) een vriend die wel twee dagen met mij op pad wilde. Maar dan wel rondom Zaragoza, op drie uur rijden van Igualada.

Zogezegd, zo gedaan.
Maandag en dinsdag ging ik dus met Jesús op pad. Jesús sprak geen woord Engels, ik geen woord Spaans dus alles ging met handen, voeten en Google translate… Maandag moest ik er duidelijk nog even inkomen en verliep het rijden en navigeren met de gps vrij moeizaam. Ik had vooral problemen met de vering die in de motor zat. Hele goede vering, maar niet op mij afgestemd en dus ongeschikt voor mij. Omdat er toch iets moest veranderen heb ik ’s avonds met HK-Suspension gebeld (die normaal gesproken mijn vering klaar maken) en op hun advies mijn vering voor dag twee aangepast. En wat een wereld van verschil, zeg! Op de eerste trainingsdag had ik het gevoel dat ik Jesús alleen maar ophield maar op de tweede dag… kon hij mij niet meer bijhouden.”

Daarna reed Mirjam naar Barcelona om Henkjan Somsen van het vliegveld op te halen. Hij zou haar assisteren in deze Baja en als monteur voor haar motor zorgen. Woensdag reden zij terug naar Teruel om hun bivak op te bouwen en de motor een servicebeurt te geven. De dag erna stonden de administratieve en technische keuringen op het programma, daarna kon Mirjam de route van de proloog gaan verkennen.

0 Read More
0