Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

SUCCESVOLLE BRESLAU RALLY

Als onderdeel van het DaklaPack Rallysport team reed Mirjam op haar rally motor de Breslau rally in Polen. Deze rally wilde ze graag rijden als training voor Dakar 2020.

Waarom reed je deze rally op jouw eigen Dakar rallymotor, Mirjam? “Ik koos ervoor om met mijn Dakar rallymotor te rijden, terwijl deze rally eigenlijk geschikter is voor de lichtere motoren, omdat in mijn geval alles wat ik doe in het teken staat van Dakar. Dus wilde ik met mijn rallymotor rijden. Ook al werd het door met een veel zwaardere motor te starten hier en daar wel wat ‘worstelen’ met de motor; ik wilde kilometers maken, een ander roadbook markeringssysteem proberen en verder nog wat kleine aanpassingen aan protectie en motor uitproberen.”

Unieke overwinning

Ze ging niet voor het klassement, ze kwam naar Polen om in de Rallye Breslau kilometers te maken met haar rallymotor. Hoe succesvol zijn haar kilometers gebleken? Uiteindelijk liet zij al haar concurrenten achter zich gelaten en won Mirjam de Rallye Breslau in het enduro-klassement!

Wederom liet Mirjam zien waar haar kwaliteiten liggen; navigeren, met haar koppie rijden en volhouden. In de allerlaatste special stage, een zware en tevens de langste etappe van de Breslau rally finishte zij als vierde. Ze moest bijna drie minuten goed maken op haar directe concurrent, de Duitser Christof. Mirjam kwam met 20 secondes voordeel aan de finish.

“Juist door wél met mijn rallymotor hier te rijden heb ik het mij wel moeilijker gemaakt. Op een enduro-motor was het zeker makkelijker geweest. Het heeft zo moeten zijn, want uiteindelijk heb ik deze overwinning ook te danken aan het feit dat mijn motor een grotere brandstoftank heeft, waardoor ik geen tankstop nodig had.”

0 Read More

TRAINEN EN KILOMETERS MAKEN

Bij Bastiaan Nijen Twilhaar in Tsjechië besloot Mirjam haar enduro skills wat op te krikken. Enigszins wat onzeker sloot ze aan bij een aantal Nederlanders waarvan er maar één bekend was voor haar: “Martien, weet je zeker dat die anderen het niet erg vinden als ik meega? Kan het qua niveau denk je? Dat is wel altijd even een dingetje. Met een groep onbekende mannen meegaan rijden en niet weten of het qua niveau goed komt. Ik wil natuurlijk niemand ophouden en enduro rijden is nu eenmaal niet echt mijn ding. Rally rijden ligt mij en van oorsprong ben ik een motorcrosser. Enduro rijden is weer een hele andere discipline”, legt Mirjam uit.

Maar hoe ging het? Mirjam: “Het was geweldig! Onze groep lag qua niveau niet heel ver uit elkaar maar was zeker wel gevarieerd. Sommige heren reden redelijk gemakkelijk omhoog, anderen hadden er iets meer moeite mee en in de achterhoede hadden wij soms een aantal pogingen meer nodig. En lukte het niet, dan was er altijd wel weer een paadje omheen. Bastiaan, onze gids in Tsjechië, wist het zo te regelen dat iedereen kon meekomen en op eigen niveau aan zijn trekken kwam. We hebben twee dagen in Tsjechië gereden en één dag in Polen. En in Tsjechië hebben we ook nog even een stukje van de EK enduro route van een aantal jaren geleden meegepakt, geen kinderspel dus.”

Spelen in de heuvels

Er werd af en toe gestopt om bij wat klimmetjes te ‘spelen’. Wie kan hier naar boven? De ene keer lukte het wel, de andere keer niet. “Mijn regel was ‘alles in ieder geval twee keer proberen’. Soms leek het haalbaar en was het dat in de verste verte niet, soms leek het onmogelijk en kwam je in de eerste poging al boven”, vertelt Mirjam. “Echt geweldig daar! Ook in het pension Country Hill was het goed vertoeven. Als we na een lange dag zwoegen weer terugkwamen bij het pension, dan ploften we neer op het terras en werden de stunts van die dag nog eens uitgebreid doorgesproken. Iedere avond kwam er een 3-gangen diner op tafel en konden we gebruik maken van alle faciliteiten; de sauna, whirlpool, de ijskoude(!) zwemvijver of een massage, alles was bij Country Hill mogelijk en aanwezig. Een leerzame week voor mij en zeker voor herhaling vatbaar”, laat Mirjam weten.

0 Read More

HOUSEWARMING PARTY CHROMEBURNER

Van het in- en verkopen van limited edition helmen vanuit een garagebox tot de grootste, internationaal opererende motorkledingspecialist van Nederland. Inmiddels behoort Chromeburner thuis in de top 5 van Europa en ze zijn nog lang niet uitgegroeid. Dan moet je af en toe verhuizen omdat je ‘meer ruimte’ nodig hebt.

Chromeburner heeft haar locatie in Waalwijk verlaten en is verhuisd naar Nieuwkuijk. En bij een verhuizing hoort een Housewarming, het was tijd voor een officiële opening met activiteiten voor jong en oud, verschillende acties en kortingen en versnaperingen voor de inwendige mens. Voor elk wat wils.

Meet & Greet

Mirjam over de Chromeburner Housewarming Party: “De winkel is mooi geworden en wat een ruimte! Er is een breed scala aan verschillende merken en een uitgebreid winkelaanbod in helmen, motorkleding, bescherming en overige accessoires. Het weer werkte niet in het voordeel, maar veel klanten wisten het nieuwe onderkomen van Chromeburner toch te vinden. Uiteraard was ook ik aanwezig, samen met mijn motor. Bijna iedere gemotoriseerde tweewieler-liefhebber volgt de Dakar. Samen met mijn motor had ik dus aan aandacht totaal geen gebrek.”

CHROMEBURNER – Touwslager 10 – Nieuwkuijk

0 Read More

MIRJAM VERHAALT BIJ CSN GROEP

Vrijdag 8 maart opende sponsorrelatie CSN Groep haar deuren voor een gemoedelijke avond met Mirjam in de hoofdrol.

Onder de bezielende leiding van Jack Plooij komen er bij Mirjam de bijzondere, nog niet vertelde, verhalen naar boven borrelen. Op geheel eigen wijze nam Mirjam iedereen die haar ondersteunde mee in haar wereld die Dakar heet. Met een hapje, een drankje en stoere verhalen sloot Mirjam Dakar 2019 op een mooie manier af.

0 Read More

Meest recente berichten

Gallerij

0