Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

BELANGRIJKE MEDEDELING KAARTHOUDERS THEATERVOORSTELLING: “DAKAR 2020, DE ANDERE KANT VAN DE MEDAILLE”

Naar aanleiding van de allereerste Corona-persconferentie van het kabinet, donderdag 12 maart, werd mijn voorstelling “Dakar 2020, de andere kant van de medaille” abrupt gecanceld. De intentie was om de avond te verplaatsen naar een nieuwe, veilige en virusvrije datum.

We hebben lang gekeken, gemeten en afgewogen om te bekijken of wij, naar ieders tevredenheid, een werkbare oplossing konden vinden zonder risico’s voor de gasten en het team.

Allereerst hebben wij natuurlijk gekeken naar de optie de voorstelling door te schuiven naar het eind van dit jaar. Helaas hebben wij ons op dit moment nog steeds aan een groot aantal restricties te houden, waaronder de 1,5e meter regel. In de praktijk betekent dit dat er slechts 100 personen in de theaterzaal van het Kulturhus toegelaten mogen worden en wij de voorstelling over meerdere avonden moeten verdelen. Op dit moment is er eind dit jaar in de agenda van het Kulturhus al geen plek meer voor meerdere data vlak na elkaar.

Vervolgens hebben wij naar de optie gekeken de voorstelling naar voorjaar 2021 door te schuiven. Maar kort door de bocht zitten wij nu nog steeds in een tijd waarin wij te maken hebben met veel onzekere variabelen. Dat heeft ons tot de conclusie gebracht dat zolang er dit soort restricties zijn m.b.t. het Corona virus het geen zin heeft deze voorstelling verder door te zetten. Op dit moment weten wij gewoon niet waar we aan toe zijn. Nu een andere datum kiezen, in 2021 die ook onzeker is, voelt voor mij als ‘aan het lijntje houden’ en dat wil ik niet. En vergeet niet, de titel van de voorstelling begon niet voor niets met ‘Dakar 2020’.

Alles meegewogen hebben wij helaas moeten besluiten, de voorstelling “Dakar 2020, de andere kant van de medaille” definitief niet door te laten gaan.

Als laatste wil ik nog even kwijt dat gezien de positieve reacties die wij hebben gehad op het organiseren van deze avond, iedereen er wel voorzichtig rekening mee mag houden dat dit in de toekomst nog wel een vervolg zal krijgen.

Ook al is er nu een streep gezet door de voorstelling “Dakar 2020, de andere kant van de medaille”, wij blijven kijken naar nieuw te creëren mogelijkheden. Met welke inhoud (uiteraard Dakar gerelateerd) en in welk jaar, dat moet de toekomst uitwijzen.

Maar vergeet niet… Wat in het vat zit verzuurt niet…

                                    
_________________________________________________________

Voor de tickethouders heb ik onderstaande informatie van het Kulturhus ontvangen m.b.t. jullie tegoed/ticket:

U als kaarthouder heeft nu een tegoed in uw account staan bij Kulturhus Borne ter waarde van het aankoopbedrag van uw tickets. Met dit tegoed kunt u het volgende doen:

1) U levert het tegoed te zijner tijd in voor een film of voorstelling naar keuze in het Kulturhus.

2) U ontvangt het tegoed op uw bankrekening.

Als u gebruik wil maken van optie 2, geef dan voor vrijdag 17 juli uw naam, telefoonnummer en IBAN door via receptie@kulturhusborne.nl of telefonisch via 074 265 72 00 (maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur).

___________________________________________________________

Veel Gestelde Vragen Kulturhus Borne

Hoe moet ik inloggen in mijn account:

o Als u uw wachtwoord niet (meer) weet, of als u nog geen account heeft aangemaakt: vul uw e-mailadres in en klik op wachtwoord vergeten. U krijgt dan een tijdelijk wachtwoord via de mail. Gebruik deze om in te loggen en uw gegevens aan te vullen.

Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik heb:

  • Log in op uw account
  • Klik op ‘mijn gegevens’
  • U vindt uw saldo direct onder ‘persoonlijke gegevens’

Hoe wissel ik mijn tegoed in:

Iedereen die bij ons een e-mailadres heeft achtergelaten (door online kaarten te bestellen of door die bij de balie door te geven) heeft een account. In dit account staat het bedrag waarvoor u eerder kaarten heeft gekocht als een tegoed. Met dit tegoed kunt u online kaarten kopen voor een voorstelling of film in Kulturhus Borne naar keuze.

o Bij stap 3 Betaling kunt u kiezen of u uw tegoed in wilt zetten als betaalmiddel

  • Indien gevraagd: Log in met uw e-mailadres en wachtwoord

o Als u uw wachtwoord niet (meer) weet, of als u nog geen account heeft aangemaakt: vul uw e-mailadres in en klik op wachtwoord vergeten. U krijgt dan een tijdelijk wachtwoord via de mail. Gebruik deze om in te loggen en uw gegevens aan te vullen.

0 Read More

DAKAR 2021…

Met het arriveren van de zomer kwam er ook meer informatie naar buiten over Dakar 2021. Ja, zelfs in deze tijd vliegt de tijd voorbij. De periode voor de perspresentatie van de organisatie van de Dakar is er mondjesmaat al best wel wat informatie naar buiten gekomen m.b.t. de komende Dakar editie. Maar donderdag 11 juni j.l. presenteerde de A.S.O. haar plannen tijdens een 40 minuten durende digitale perspresentatie. 

David Castera, algemeen directeur van de Dakar nam het woord. Over Dakar, over aanpassen aan de omstandigheden, nieuwe ontdekkingen, nieuwe ontwikkelingen en natuurlijk de eerste informatie over de komende Dakar 2021 editie. Het wordt weer een 100% Saudi-Arabië editie. 12 etappes, met start en finish in Jeddah en de rustdag in het noorden in Ha’il.

Dakar 2021 wordt technischer, langzamer, gevarieerder en met duinen van begin tot eind. Start 3 januari, finish 15 januari. Een compleet nieuwe editie, met niet éé kilometer overlap met de afgelopen editie. Klinkt zeer veelbelovend dus allemaal.

Normaal gesproken komt de nieuwe route in april (pre-verkennen), mei (knopen doorhakken en de exacte route bepalen) en september (gedetailleerd roadbook schrijven) tot stand. Nu is daar een nieuwe datum voor geprikt én een nieuwe tactiek. De grote lijnen worden op de computer uitgezet (dat is altijd al zo geweest), maar nu gaan ze het ‘routeteam’ opsplitsen. 1 september vertrekken de eerste twee auto’s om de route te ‘openen’. 2 á 3 dagen later vertrekken er weer twee auto’s en weer 2 á 3 dagen later de laatste twee auto’s. Alle overdag vergaarde informatie wordt ‘s avonds overgedragen aan de volgende ploeg. En dat treintje gaat voortdurend door. Drie verschillende ploegen, met drie verschillende opdrachten, met telkens 2 á 3 dagen daartussen. Er is één maand uitgetrokken om alles in één keer te doen. Ja, het is een uitdaging, maar haalbaar… En past wel een beetje bij Dakar… Soms zit het mee, soms niet, maar wat er ook gebeurt, niet opgeven en ‘keep on going’.

Verder kwamen er ook nog een aantal interessante nieuwtjes/veranderingen naar voren. De A.S.O. heeft een aantal regels doorgevoerd om de strijd vooraan wat eerlijker te maken en de snelheid te drukken. Zo mogen de fabrieksrijders nog maar 6 achterbanden gebruiken (voor 12 etappes), niet meer aan hun motor werken bij de tankstop en slechts 1x een zuiger vervangen zonder tijdstraf. Mirjam hierover: “Hierdoor zullen de fabrieksrijders anders moeten gaan rijden. Zij moeten hun motoren/banden gaan sparen/heel houden en zullen niet meer de hele dag maximaal kunnen gaan. Ik denk dat de strijd vooraan hierdoor mooier wordt om te volgen. Het wordt net weer iets complexer.”

De volgende stap; het digitale roadbook! 

Mirjam: “Ieder jaar zijn er nieuwe ontwikkelingen in Dakar. Veelal kleine vernieuwingen. Soms voor en net zo vaak achter de schermen. Afgelopen jaar kregen wij voor het eerst te maken met het kant-en-klare ingekleurde en geprepareerde roadbook. Dus niet meer de avond van tevoren zelf kleuren en interpreteren, nee, je kreeg je roadbook ‘s ochtends aan de start van de special zonder verdere voorbereidingsmogelijkheden. Nu is het alweer tijd voor de volgende stap, het digitale roadbook! Zoals het er nu naar uitziet gaan wij aankomend jaar in de Dakar rally voor het eerst met een digitaal roadbook rijden. Ik wist dat het er een keer aan zat te komen, want de A.S.O. is al een aantal jaartjes met de ontwikkeling van dit systeem bezig, dus het was een kwestie van tijd. Voor de komende 2021 editie van Dakar zal er slechts één mogelijkheid zijn om met dit nieuwe systeem te rijden/testen en dat is in oktober tijdens de Rallye du Maroc.
En dat zal het einde van het papieren roadbook betekenen. Voor Dakar dan in ieder geval…”

En nog meer nieuws…

Mirjam kan nog meer nieuws melden: “Een ander opvallend nieuwtje is een upgrade van ons veiligheidssysteem. Er komt een nieuw alarm op onze motor (en uiteraard ook voor de auto’s/trucks) die ons 100 á 200 meter voor een dubbel/driedubbel (!! / !!!) gevaar moet waarschuwen. Ik ben zeer benieuwd hoe en wanneer ze dat gaan testen en hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. Zou dit kunnen helpen? Zeer zeker! De meeste ongelukken gebeuren bij een !! of !!! uitroepteken gevaarlijke situatie.”

Nog meer?

“Vanaf aankomend jaar worden wij, motorrijders, verplicht een airbagvest en/of jas te dragen. Een systeem dat zich automatisch opblaast tijdens een crash. Dit is voor mij nog even een gevalletje ‘de theorie klinkt mooi, maar ik zie dit in de praktijk/Dakar nog niet werken”, laat Mirjam weten.

Afijn, er zijn weer genoeg nieuwtjes, dus we hebben voorlopig weer stof tot nadenken en discussie. Eind november zal de A.S.O. met een nieuwe presentatie komen met meer details m.b.t. de route, etappe-plaatsen en kilometers.

En waar niet over gesproken werd, maar wat het eerste was waar ik aan dacht toen ik de (globale) route zag. We gaan weer naar het noorden. Oftewel, het wordt weer koud…

 

0 Read More

VERWACHT HET ONVERWACHTE…

“Hoe vaak ik wel niet tegen nieuwkomers en/of ander rijders die ooit Dakar willen gaan rijden heb geantwoord; ‘verwacht het onverwachte’. Zorg dat je ermee om kunt gaan of je je erbij neer kunt leggen. Kun je dat niet, blijf dan thuis, ga niet naar Dakar en bespaar jezelf een hoop ellende!”

Theatervoorstelling afgeblazen

Ook voor Mirjam kwam het onverwachte en ongevraagde; haar theatervoorstelling ‘DE ANDERE KANT VAN DE MEDAILLE’ werd een dag van tevoren afgeblazen. Weken van voorbereiden, beeldmateriaal verzamelen, besprekingen door heel Nederland, de vreugde omdat de voorstelling binnen één week was uitverkocht, alles stopte. Door de aangescherpte maatregelen van het RIVM om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, werden alle grote evenementen verboden.

Mirjam hierover: “Natuurlijk had ik heel erg graag mijn Dakar 2020 theatervoorstelling door willen laten gaan. Maar wat niet gaat, dat gaat niet.

Wat in het vat zit, verzuurd niet!

“Het is nu voor velen een onrustige en onzekere periode. Ook ik heb op dit moment nog steeds veel onbeantwoorde vragen; hoe gaat het met mijn sport, mijn financiële situatie, enzovoort. Maar… ik verveel mij niet!

Ik ben weer lekker aan het sporten en goed hersteld van mijn spierscheuring in Dakar. Net zoals heel veel andere Nederlanders ben ik nu ook thuis aan het sporten.”

Achter de wolken schijnt de zon…

“Ik wil de mensen die nu in een moeilijke situatie zitten vooral heel veel sterkte toe wil wensen. Zet hem op, hou nog even vol.”

Pas alsjeblieft goed op jezelf en op elkaar, blijf gezond en hou nog even vol, ook hier komt vroeg of laat een eind aan!

0 Read More

MIRJAM POL GEEFT DAKAR-PRESENTATIE IN THEATER

Dakar 2020: de andere kant van de medaille

Dakar 2020 was in meerdere opzichten een bijzondere editie met de nodige ups en downs. Mirjam behaalde haar beste klassering ooit, maar dit werd overschaduwd door het verlies van twee van haar collega-motorrijders. Haar motor is ondertussen terug uit Saudi-Arabië, dus vond zij het hoog tijd om nog eens goed terug te blikken.

Mirjam: “Afgelopen januari werd ik in mijn geboortedorp Borne gekozen tot ‘Sportvrouw van het jaar’. Ik geef regelmatig presentaties maar die zijn nooit toegankelijk voor derden en ik krijg dagelijks, bij ons aan de pomp, in het dorp, op trainingen en wedstrijden, op evenementen, noem maar op, de meest uiteenlopende vragen over de Dakar. Daardoor ontstond het idee om dit jaar bij ons in het dorp een presentatie-avond te houden voor iedereen die geïnteresseerd is.”

Mirjam verhaalt in Kulturhus Borne

Mirjam Pol neemt haar publiek mee naar Saudi-Arabië, waar ze een kijkje achter de schermen geeft van de Dakar Rally. Vol passie en humor vertelt zij over de mentale en fysieke uitdagingen onderweg. Problemen moeten worden opgelost en doelen moeten worden bijgesteld. Niet alleen kan Mirjam met een aanstekelijk enthousiasme vertellen over alles wat ze heeft meegemaakt, ze heeft ook de unieke gave om grote problemen klein te maken. Pijn is altijd tijdelijk. Even de weg kwijt, ach zo zie je nog eens wat en aangereden door een auto? Ja, maar er was gelukkig niet zoveel kapot.

Mirjam Pol over de Dakar-presentatie in het Kulturhus in Borne: “Wij gaan er een mooie avond van maken en ik hoop dat de gasten zullen genieten van mooie, indrukwekkende en soms ook heftige beelden en verhalen van de afgelopen Dakar 2020. Wat je mag verwachten? Een kijkje achter de schermen. Op televisie wordt een dag van ons samengevat in ongeveer anderhalve minuut. En er gebeurt natuurlijk nog zoveel meer. We gaan het over de problemen onderweg hebben, een stukje voorbereiding, het leven in het bivak, navigeren en nog heel veel meer.”

 

Informatie over deze avond

Vrijdag 13 maart, aanvang 19:30 uur. Theaterzaal van het Kulturhus in Borne.

Kaarten vooraf te bestellen, geen kaartverkoop op de avond zelf aan de balie.

Kaarten zijn €10,- incl. pauzeconsumptie en verkrijgbaar via: https://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Mirjam-Pol

0 Read More
0