Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

MIRJAM ZIT NIET STIL…

Twee dagen na haar beste Dakar finish tot nu toe, landde Mirjam op Schiphol. Moe van de reis maar met een zeer tevreden gevoel. Uitrusten was er niet bij…

 

De media stond op haar te wachten om haar verhalen te horen over haar Dakar 2019, interviews voor kranten, TV en bezoekjes naar landelijke radiostudio’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trouw als ze is richting haar sponsoren deed ze in de week daarna een toer door heel Nederland, van het hoge noorden tot het diepe zuiden, om een bakkie te doen bij haar sponsoren en met ze bij te kletsen.

En… ondertussen heeft ze de trainingen bij Heltos gewoon weer opgepakt, onder de bezielende leiding van Thorsten en Hennie Lentink.

 

Haar Dakarmotor was net op tijd terug uit Zuid-Amerika om tentoon te stellen in de stand van Shoei op de nationale Motorbeurs in Utrecht. Vol overgave en met ontzettend veel passie stond ze iedereen te woord, deelde handtekeningen uit en ging breed lachend met fans op de foto.

 

Een paar dagen later bracht ze een bezoek aan het hoofdkantoor van haar sponsor CSNgroep. Zij organiseerden een Meet&Greet met Mirjam voor de winnaars van een Dakaractie.

 

De aankomende weken staan er een aantal presentaties voor bedrijven op haar agenda en 16 maart aanstaande zal ze aanwezig zijn tijdens de opening van een prachtig nieuw pand van ChromeBurner in het zuiden van het land.

 

Oh ja, en ondertussen organiseert ze ook nog haar eigen sponsoravond op 8 maart! Kortom, Mirjam zit niet stil…

0 Read More

DEZE DAKAR RALLY OP NUMMER 1

MIRJAM POL ZEER TEVREDEN OVER DAKAR 2019

Topklassering

Dat deed ze zeker! In het algemeen klassement reed ze heel solide de top vijftig binnen en sloot ze haar Dakar af op een 49ste positie. In het damesklassement heeft ze de tweede positie niet meer uit handen gegeven.

Mijn allermooiste Dakar

Als ze terugkijkt op de laatste tien dagen dan kan ze niet anders dan tevreden zijn. Mirjam: “Ik heb vrij constant gereden, geen mega-klappers gemaakt, duizenden kilometers gereden en genoten in de duinen. Als ik alles bij elkaar bekijk dan kan ik maar tot één conclusie komen; ‘Dit was mijn allerbeste Dakar!’

Wanneer ze het podium bij de finish over rijdt weet ze zeker: Zij is 49ste in het Algemeen Klassement geworden, de derde Nederlander en ze werd 2in het damesklassement.

0 Read More

MOOIE ECHTE SLOT-ETAPPE

Mooi slot

“Dit was een echte laatste proef, en echt een echte. Geen optocht rijden en in een lange file richting Lima rijden. Niks ervan, het was weer prachtig, supergaaf! Weer zo’n mooie duinetappe vol met verraderlijke duinpannetjes en knippen. Ik heb werkelijk gedacht; ‘Dit kan je, Pol, kom op, gewoon het gas erop!’

“Nu hoop ik dat wat ik gisteren heb gezegd ook gelukt is en ik wat in het klassement goed heb kunnen maken”, legt Mirjam net over de finish uit.

 

 

 

 

0 Read More

MIRJAM MIST WAYPOINT MAAR BEPERKT SCHADE DOOR TEMPO TE VERHOGEN

Mirjam stelt collega’s en pers wel een beetje ‘teleur’ en als zij aan de finish komt is zijzelf ook onder de indruk van haar actie: ze heeft namelijk een waypoint gemist!

Mirjam: “Ik had ineens in de gaten dat ik zes kilometer terug een waypoint had gemist, dat zou mij 40 minuten straftijd kosten. Normaal gesproken ga ik terug en wil ik koste wat kost het waypoint halen. Maar het terrein was zo kapotgereden dat ik eens ben gaan rekenen; ‘het kost me zeker 24 minuten om heen en terug te rijden, dan moet ik het waypoint nog zoeken…’

En toen was de beslissing gemaakt, ik accepteer de straftijd. Nu hoor ik niet meer bij het klasje met de ‘nerds’ die geen penalty achter hun naam hebben!” Ze kan er wel om lachen, zeker als ze hoort dat ze deze etappe eigenlijk heel goed is gefinisht.

“Na de misser van het waypoint bedacht ik mij dat ik dan maar keihard moest gaan rijden om de ‘schade’ zo beperkt mogelijk te houden. Gezien mijn finishtijd is dat tenminste wel gelukt!”, vertelt Mirjam lachend.

Even aan Cyril Despres vragen

Mirjam kreeg gelijk als het gaat om de zwaarte van deze etappe. “Het was zo verraderlijk weer allemaal, duinpannetjes waar je vast kwam te staan, waypoints die moeilijk te vinden waren. Op een gegeven moment zocht ik een waypoint dat ik maar niet kon vinden, het leek in een duinpan te liggen maar daar lag ook de Mini van topcoureur Cyril Despres op zijn kop. Het was een duinpan die bezet was, zeg maar! Toen ben ik maar naar beneden gelopen om Cyril om informatie te vragen. Bleek inderdaad dat daar het waypoint niet lag, enkel zijn auto. Ik hoop dat ie niet dacht dat ik hem kon helpen, haha!”, vertelt Mirjam na afloop van de etappe aan de telefoon.

Door haar goede resultaat gisteren, is Mirjam ervan verzekerd lekker op tijd in het bivak te arriveren. Ze kan haar rust nemen, wat eten, douchen en eens de tijd nemen om eens rond te kijken op het bivak.

Nog één etappe en dan wacht haar vanavond bij de finish…een uitzinnige menigte in Lima om alle deelnemers te verwelkomen!

“Ik heb nog één deelnemer in het klassement binnen handbereik, 17 minuten moet ik dan goed maken, dat is wel veel maar wellicht heeft hij een slechte dag en ik een goede. Morgen wordt geen etappe om alleen ‘uit te rijden’. Ik ga uiteraard geen onnodige risico’s meer nemen, maar er mag nog gewoon geraced worden”, aldus Mirjam.

 

0 Read More

Gallerij