Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

RED BULL KNOCK OUT 2018

Mirjam vertelt over de zwaarste strandrace ter wereld…

Scheveningen was op 10 november het toneel van de Red Bull Knock Out strandrace en Mirjam stond met startnummer 129 tussen 999 andere deelnemers te trappelen om te starten.

Zij vertelt zelf over haar bijzondere dag op het strand:

“De kwalificatie heat startte om 09:00 uur. 1000 Rijders van over de hele wereld, uit verschillende disciplines die in het Nederlandse Scheveningen (kunnen de meeste buitenlandse rijders niet eens uitspreken, haha) hun zand ‘skills’ kwamen showen.

Ik mocht starten vanaf de 2e startrij en mijn plan was de eerste 2 ronden flink door te rijden om zo de problemen in de achterhoede voor te blijven en daarna relaxt en gecontroleerd de kwalificatie uit te rijden. Energie sparen voor de finale, zeg maar. De 750 rijders met de beste tijd zouden rechtstreeks doorgaan naar de finale. Normaal moet ik dat toch ‘al cruisend’ makkelijk halen en kon ik in de finale helemaal los gaan!

Maar net zoals 2 jaar geleden mocht het weer niet ‘meezitten’ aan de start. De vorige keer vertrok ik vanaf de 5e startrij en lag ik al voor het starthek al plat. Dit keer niet! Ik kwam goed weg maar… dat duurde al met al nog geen 250 meter! Nog voor wij links het strand op draaiden was het al raak.

Néééé…Niet doen!!!

Ik had een goede start, en zag iemand voor mij voor de bocht (hele flauwe bocht) het gas dicht doen. ‘NEEEEE! NIET DOEN!’, niet als je vooraan rijdt! Niet als je op zand rijdt! Niet als er nog 900 man achter jou aan komt! Openhouden die gashendel!

Maar helaas, het gas ging dicht, hij kwam aan het slingeren en ramde de persoon naast zich. Ze gingen met zijn tweeën over de kop en je voelt het misschien al wel aankomen, ik kon niet naar links of rechts uitwijken en had geen andere keus dan vol in de ankers te gaan. Ik reed vast in één van hun motoren en kwam abrupt tot stilstand. Ik bleef nog overeind, maar wist gelijk ‘dit kan niet goed gaan’. En dat klopte. Net zoals ik op mijn voorganger reed, reed er ook iemand achterop mij. En daar kwam nog iemand overheen, enz. Dat krijg je wanneer je vooraan rijdt.

Het ging allemaal heel snel, maar ik kwam gelukkig wel ‘gunstig’ ten val. Ik viel over de motoren heen op het zand, met mijn motor voor mij en iemand anders bovenop mij. Ik lag goed beschermd, zeg maar. Alles wat er nog overheen kwam raakte mij niet rechtstreeks.

Iedereen stond één voor één weer op, pakte een motor van de stapel en zette de achtervolging in. Ik als laatste, ik keek nog even naar mijn motor en zag wel wat schade, maar verder geen olie, koelvloeistof of benzine. Nog geen 250 meter gereden en mijn hele plan kon nu de prullenbak alweer in.

Plan B dan maar, de achtervolging! En wat was dat mooi! Wat een ellende zie je wanneer je achterin rijdt. En hoe mooi is het wanneer je daar gecontroleerd en zonder al te veel problemen tussendoor weet te glippen. Uiteraard kun je bij zo’n evenement als dit niet volledig uit de problemen blijven, dus naast die eerste valpartij gebeurde er nog wel meer. Ik stond twee keer in de file, kreeg een omleiding, werd er ook nog een keer hard afgereden door een Kawasaki, enz, enz. Een echte Knock Out dus.

Uiteindelijk ben ik vanuit de laatste positie teruggereden naar de 315e plek. Ondanks de wat moeilijke start, ruim gekwalificeerd voor de finale! Het rijden ging ook lekker, het klopte gewoon.

Echter… Eenmaal terug in het paddock bekeek ik de schade aan mijn motor en heb ik de kwalificatie nog een keer aan mij voorbij laten komen, was ik wel verstandig bezig?

Ik had al een paar keer echt geluk gehad en soms moet je het ook niet verder opzoeken. Twee jaar geleden was dat geen probleem, toen stond de Dakar Rally niet twee maanden later op mijn agenda, maar nu? Nu zit dat wel even iets anders. Voor mijzelf durf ik wel in te staan, maar niet voor al die anderen in de baan. Uiteindelijk ben ik dus niet meer gestart in de finale.

De kwalificatie was geweldig en had ik voor geen goud willen missen, maar ik moet over zeven weken ergens anders aan de start staan en ik wilde dat risico niet nog een keer lopen. Klopt het wellicht dan toch? Komt het verstand echt met de jaren??? 

https://youtu.be/_gPr7VV-HI0

0 Read More

PREPROLOOG, RACE TEGEN DE KLOK

De Preproloog is standaard bij alle Dakardeelnemers een ‘race tegen de klok’. Dit is het moment waarop aan de buitenwereld wordt getoond waarmee de deelnemers in januari aan de start staan. Over een aantal weken wordt namelijk in Le Havre alle voertuigen ingescheept om koers te zetten richting Peru.

Waterig zonnetje

Echt warm is het niet in Valkenswaard maar het is droog en er schijnt een waterig zonnetje door het wolkendek. Mirjam neemt uitgebreid de tijd om met fans, sponsoren en andere genodigden in gesprek te gaan. Er worden handtekeningen gezet, foto’s gemaakt en natuurlijk wordt er ook gereden op de baan van het Eurocircuit.

Hotel DAF en het roadbook

Sponsoren, relaties en andere genodigden krijgen uitleg over hoe het er in de Dakar Rally aan toe gaat in het bivak. Er worden rondleidingen gegeven in ‘Hotel DAF’, het slaapgedeelte waar Mirjam in januari haar broodnodige slaap proberen te krijgen. Misschien lijkt het voor de geïnteresseerde luisteraar geen luxe maar hotel DAF biedt zoveel meer comfort als in een pop-up tentje.

Bij haar rallymotor legt Mirjam uit hoe zij in ‘the middle of nowhere’ door middel van haar roadbook de juiste weg en de juiste waypoints weet te vinden.

Interviews

Nadat ze haar eerste heat heeft gereden over het circuit wordt Mirjam op het podium geïnterviewd door RTL. Radio en andere media staat ze te woord en dan blijkt al snel dat ze, ondanks haar jonge leeftijd, een ervaren ‘veteraan’ is. Tijdens de RTL7-uitzendingen in januari zal Mirjam ook regelmatig te zien zijn dus blijf haar volgen.

Dank aan partners en sponsoren voor de ondersteuning en hun komst naar het Eurocircuit.

0 Read More

WEER MET BEIDE VOETEN OP TWENTSE BODEM, nieuws update in vogelvlucht

Wat gebeurde er allemaal nadat Mirjam de eindstreep in Argentinië in januari 2018 wist te halen? Naar nu blijkt zijn er een groot aantal berichten, geplaatst na januari 2018, verdwenen daarom… Hieronder in vogelvlucht de maanden van herstel richting de voorbereidingen voor de aankomende Dakar Rally:

 

Na terugkomst uit de loeizware Dakar2018 is Mirjam een aanwezig bij diverse talkshows, radioprogramma’s en evenementen om te vertellen over haar belevenissen.

RTVOost komt bij Mirjam langs om naar haar verhalen te luisteren en ze is te gast bij het radioprogramma Spraakmakers van NPO Radio 1

 

Ze staat haar fans te woord tijdens de Motorbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht

Motorbeurs 2018

 

Terwijl Mirjam hard aan haar herstel werkt, zit ze gespannen achter haar laptop om haar inschrijving voor de RedBullKnockOut strandrace veilig te stellen. Met succes, op 10 maart 2018 ontvangt ze de bevestiging! Zaterdag 10 november 2018 staat ze aan de start op het strand van Scheveningen

Red Bull Knock Out Strandrace 10 november 2018!

 

Voor haar sponsoren organiseert Mirjam in maart 2018 een goedbezochte avond. Ze vertelt over haar belevenissen en alle partners van Mirjam ontvangen haar Boek ‘I CAN. I WILL. I DID.’ De avond wordt gepresenteerd door Allard Kalff

Allard Kalff en Mirjam tijdens haar geslaagde After Party Dakar 2018

 

In mei 2018 wordt tijdens een Dakar presentatie de globale route van Dakar Rally 2019 bekendgemaakt: 100% PERU. Dat wordt dus zand…heel erg veel zand!

Dakar Rally 2019; 100% Peru!

 

Om haar conditie weer op pijl te krijgen en wedstrijdritme te houden rijdt Mirjam motorcrosswedstrijden, Enduro-wedstrijden in binnen- en buitenland

Trainingswedstrijden in Nederland, Duitsland en Engeland

 

In juli 2018 ontvangt Mirjam de bevestiging van haar deelname aan de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally.

De A.S.O. bevestigt de deelname aan Dakar 2019 van Mirjam

 

Tijdens de Gamma Racing Dagen wordt weer eens duidelijk hoe geliefd Mirjam is bij het publiek. Handtekeningen op shirts, petjes en posters het maakt niet uit, ook niet als haar fans daarvoor in lange rijen op moeten wachten…

Fans staan in lange rijen te wachten op een handtekening van Mirjam

 

 

0 Read More

Meest recente berichten

Gallerij