Nieuws – Mirjam Pol

BE A VOICE,
NOT AN ECHO

ANDALUCIA RALLY

Mirjam en Kees Koolen besloten onlangs hun samenwerking van vorig jaar weer op te pakken. In de CanAm Maverick XRS rijden zij het World Cup Cross Country Rally 2021. Op de rally agenda staan 7 World Cup wedstrijden, waarvan het duo er al één heeft gereden; de Andalucia Rally in Spanje.

Serieus deelnemersveld in Spanje
In een serieus deelnemersveld met maar liefst 120 auto’s stond het buggy-duo met startnummer 401 aan de start. De CanAm heeft een aantal kleine, maar belangrijke verbeteringen ondergaan waardoor de auto beduidend lichter werd.

Mirjam: “Doordat Kees vorig jaar wereldkampioen is geworden, kregen we een hoog startnummer en staan we op de elitelijst. En dat houdt weer in dat ik als navigator reed met een digitaal roadbook en een heel andere set-up, volledig nieuw voor mij. Geen kleurstiftjes meer voor mij.”

DE EERSTE WORLD CUP WEDSTRIJD
“De ochtend van de shake-down maakten Kees en ik kennis met onze nieuwe auto, daarna volgden de keuringen en een dag later begon de rally met de proloog!”

Elite lijst
“De nieuwe navigatie was nog wel even een dingetje. En dan bedoel ik niet letterlijk de route lezen, maar de systeemkennis daaromheen. In vergelijking met de wedstrijden die ik vorig jaar met Kees heb gereden, is er helemaal niets in de auto nog hetzelfde. Kees is vorig jaar wereldkampioen Baja geworden en dat betekent dat hij op de ‘Elite lijst’ is geplaatst en dus betekent dat voor mij, als navigator, dat het is afgelopen met het ouderwetse ‘papieren roadbook’.

Iedereen op de elite lijst is verplicht met het nieuwe elektronische roadbook te rijden. Maar goed, gelukkig had ik mijn huiswerk gedaan en was het vooral nog even kijken hoe de theorie in de praktijk werkte. Daarnaast wilde ik ook wat beter voorbereid zijn op allerlei randzaken waar ik normaalgesproken niet veel mee te doen heb, maar die wel handig zijn om te weten of te kunnen.

Zoals het bedienen van de krik, het wisselen van een wiel, de auto starten (is een hele procedure, niet een kwestie van even sleutel omdraaien of knopje indrukken) en nog wat andere belangrijke ‘autozaken’ waar je veel onnodig tijdsverlies mee kunt voorkomen.”

Oeps!
“Al snel bleek dat het goed was om even in alle rust alles door te nemen en te oefenen, want ik brak gelijk al iets van mijn deur af (kon ik niets aan doen) en niet veel later boog ik de krik van de auto krom. Maar voor ik de krik kromtrok gaf ik nog aan dat het niet goed voelde, maar niemand die mij wilde geloven. Die krik was zo stevig ‘die krijg jij niet kapot!’, nou… dus wel.”

Proloog
“De proloog verliep netjes, een korte route van 8 km waar meer te verliezen was dan te winnen. Tevreden met de zevende plek. Maar wat er daarna gebeurde…”

 

Jackie Chan
“Na de proloog moesten wij in het bivak onder toeziend oog van de FIA zo snel mogelijk uit onze SSV stappen met de gordels nog vast, helm op, etc. Met als extra verrichting; Kees moest als eerste uitstappen maar wel aan mijn kant! Snel even kort overlegt wie wat zou doen en daar ging hij. Jackie Chan was er niks bij; snelste tijd bij de SSV’s: 8,7 seconden! Er zaten rijders tussen die er meer dan 20 en zelfs ook 30 seconden over deden. Goeie zaak dat ze dit doen trouwens, het draagt bij aan een stukje bewustwording en in geval van nood kan het je zomaar eens redden…”

Brandje blussen?
“De eerste etappe was vrij tricky zonder ruimte voor fouten. Wij kwamen vele greppels, stenen en afgronden tegen wat gelijk ook op dag één al voor de nodige uitvallers zorgde. Na een vijfde plek op dag één kwamen wij na een goede tweede dag als vierde binnen. De enige twee bijzonderheden die we hadden; we reden één keer lek en toen ik in de special de ruitenwissers aanzette ging ons interne brandblussysteem af… En nee, ik heb niet op het verkeerde knopje gedrukt!

Net voor het afgaan van het brandblussysteem waren wij hard door een waterplas gereden vandaar ook dat de ruitenwissers aan moesten. Ons vermoeden is dat er daardoor ergens een kortsluiting is ontstaan waardoor de brandblusser spontaan afging.
Ons vermoeden wordt redelijk bevestigd door vijf andere teams waarbij hetzelfde gebeurde. Maar goed, ook weer een nieuwe ervaring, een ‘regenbui’ in de auto. Gelukkig was het warm en droogden wij tijdens het rijden al snel weer op.”

Lekker saai
“Dag drie was een etappe zoals ik die in Dakar het liefst heb; saai. Gewoon een goede steady dag waarbij wij weer iets uitliepen op de nummer vier in het algemeen klassement. Met nog één dag te gaan zouden wij onze derde plek in het algemeen klassement vast moeten kunnen houden. Ons plan voor de laatste dag: er weer een saaie dag van maken, dat zijn over het algemeen de beste dagen. Niets meemaken, hard rijden en binnenbrengen.”

Een goed begin…
“Een deel van de route was hetzelfde als de dag daarvoor en zo hier en daar hadden wij nog wat herkenningspunten. Zo was er een o.a. een herhaling van; ‘scherp rechts, slecht zichtbaar’ die wij een dag eerder gemist hadden. Dit keer zei ik ‘let op, hier komt zo dat pad naar rechts die we gisteren mistten’. En je raadt het al, we reden er gewoon weer plankgas langs. Het pad was echt niet zichtbaar tot je eraan voorbij reed. “Wat nu!?” ‘Hetzelfde als gisteren, ik heb het waypoint, hier rechtdoor, daar achter het huis rechts en dan weer links het pad op’.

En ik kan je vertellen, aan de sporen te zien waren wij echt niet de enigen. En de mensen die daar wonen hebben nu niet alleen een pad voor- maar ook achter hun huis langslopen. Ik weet alleen niet zeker of wij volgend jaar met de rally nog weer over hun grond mogen…”

Podium
“Uiteindelijk wisten wij na 5 rallydagen onze SSV op P3 op het podium te zettenen daar hadden wij vooraf niet op durven hopen. Wij zaten meer richting de top 5 á 10 te denken.

Op dit moment kunnen wij niet aan de fabrieksjongens tippen, maar wij zitten er kort genoeg achter om ieder foutje van hen af te straffen. En zo hebben wij ons eerste podium en eerste WK punten binnen en beginnen wij sterk aan het seizoen…”

0 Read More

BUGGY-DUO KOOLEN & POL VERLENGEN SAMENWERKING

DEELNAME AAN WORLD CUP CROSS COUNTRY RALLY
Vorig jaar vroeg Kees Koolen of Mirjam Pol interesse had om naast hem plaats te nemen in zijn Can-Am Maverick X3. Koolen – Wereldkampioen Cross Country Baja 2020 – zocht een goede navigator ‘als reserve’ omdat zijn vaste Dakar navigator de rest van het jaar niet altijd inzetbaar is. Pol stemde in, ging de uitdaging aan en zit dit jaar als vaste navigator naast Koolen in het World Cup Cross Country Rally 2021. 

CanAm Maverick XRS
“Zowel Mirjam als ikzelf zijn beide motorrijders in hart en nieren, we hebben dezelfde instelling, zijn beiden eigenwijs en hebben op dezelfde wijze leren navigeren. Dat past bij mij en wij zijn natuurlijk ook nog eens bloedje fanatiek en gaan voor het hoogst haalbare”, motiveert Koolen zijn keuze om voor Pol te kiezen.

De eerste wedstrijd in de WC Cross Country Rally wordt volgende week verreden in Spanje, Andalusië. De auto is op een aantal kleine maar wel belangrijke punten verbeterd, zo is er voor een ander veersysteem gekozen, een kleinere brandstoftank gemonteerd en zijn er wijzigingen aangebracht aan het luchtinlaatsysteem. Al die kleine aanpassingen zorgen voor hét grote verschil met vorig jaar; de CanAm Maverick XRS is zeker 100 kilo lichter geworden.

In een serieus deelnemersveld met maar liefst 120 auto’s staan Pol en Koolen met startnummer 401 aan de start. Mirjam: “Doordat Kees vorig jaar wereldkampioen is geworden, hebben we een hoog startnummer gekregen en staan we op de elitelijst. En dat houdt weer in dat ik als navigator ga rijden met een digitaal roadbook en een heel andere set-up, volledig nieuw voor mij. Ik hoef de kleurstiftjes niet mee te nemen naar Andalusië.”

Drukke agenda
Het duo heeft 7 World Cup wedstrijden gepland staan op de rally agenda. Dat is best een pittige agenda te noemen, zeker omdat Pol ook nog het World Cup Baja op de motor rijdt. Is dat allemaal in te passen? “Ik ben ontzettend blij dat we van een drukke wedstrijdagenda kunnen spreken. Met een goede planning sluit het allemaal precies op elkaar aan”, laat Mirjam weten.

Ambitieuze Dakar 2022 plannen
Beide coureurs hebben een duidelijke focus op januari 2022, de Dakar rally. Deze zwaarste rally ter wereld rijden zij niet samen maar het plan is wel degelijk om allebei op de deelnemerslijst te staan. “Vorig jaar was ik helaas niet aanwezig, mede doordat ik het budget niet rond kreeg maar ik zet nu alles op alles om in januari weer op de motor aan de start te verschijnen!”, laat Mirjam gepassioneerd weten.
Koolen heeft daarentegen vergevorderde plannen om met een geheel nieuw project aan de start van de Dakar te staan. “Het is mij gelukt om in elke klasse van de Dakar rally te starten én te finishen. Nu ben ik met een geheel nieuw project bezig, waar de voorbereidingen al behoorlijk van opschieten. Daar kom ik op een later tijdstip uitgebreider op terug”, aldus Kees Koolen.

Mooi rallyseizoen
Kortom, twee gepassioneerde Dakarrijders met een karrevracht aan rallyervaring, die elkaar al decennialang kennen, en met hun winnaarsmentaliteit altijd het hoogst haalbare nastreven, staan samen in één CanAm Maverick XRS aan de vooravond van een, hopelijk, heel mooi World Cup Cross Country Rally 2021 seizoen.

0 Read More

MIRJAM WINT DAMESKLASSEMENT DUBAI INTERNATIONAL BAJA 2021 & TOP 10 IN ALGEMEEN KLASSEMENT

Vrijdag 19 februari stond Mirjam aan de start van haar eerste wedstrijd in 2021 op de motor: de Dubai International Baja 2021. De eerste wedstrijd in de WC Baja 2021. En wat een geweldige start van haar seizoen werd dat:

Vorig jaar maakte Mirjam voor het eerst kennis met het fenomeen ‘Baja’ en dat heeft haar getriggerd om eens te kijken naar een andere voorbereiding richting Dakar 2022:
“Ik heb besloten dat ik dit jaar meer korte, grote internationale wedstrijden wil rijden. Normaal focus ik mij op één of twee rallies per jaar, nu heb ik mijn zinnen gezet op deelname aan de World Cup Baja 2021.”

Uit comfortzone
“Een baja bestaat uit twee of drie wedstrijddagen terwijl een rally uit minimaal vijf wedstrijddagen bestaat. De mensen die mij kennen weten dat ik eigenlijk een dieseltje ben, na een paar dagen kom normaal gesproken pas echt op gang. Baja’s zijn dus wedstrijden die niet echt in mijn straatje liggen daardoor moest ik wel uit mijn comfortzone komen en dat was juist goed en leerzaam”, verklaarde Mirjam.

“Ik heb er enorm van genoten. Weer terug in de woestijn en eindelijk weer op de motor rijden en wedstrijdritme opbouwen. Voor deze baja had ik een motor gehuurd. Vanaf de allereerste seconde moest ik 100% scherp zijn en alles geven want het tempo ligt hoger”, liet ze vanuit Dubai weten.

VRIJDAG 19 FEBRUARI, ETAPPE 1

 

Mirjam neemt leiding in damesklassement
“Pfff, zo’n special vergt wel het een en ander van je!”, is het eerste dat Mirjam laat weten na de eerste special van de DIB 2021. Ze besloot te kiezen voor de strategie ‘Pijl en sporen volgen’ te gaan. Haar vertrouwde roadbook werd daardoor naar de achtergrond gedrukt.

Beetje beurs
Deze strategie bleef dan ook niet geheel zonder gevolgen. Ze maakte een behoorlijke klapper toen ze niet op tijd in de gaten had dat er een afstap van zo’n 2 à 3 meter aankwam. “Normaal zou ik dat in mijn roadbook opgemerkt hebben maar nu was ik net te laat. Maar, de motor heeft geen schade en ikzelf ben alleen een beetje beurs”, legt Mirjam uit.

De special van deze eerste baja werd afgewisseld door duinen en snelle vlaktes met een harde ondergrond. Mirjam: “Ik heb bijna de hele dag alleen gereden, eigenlijk een beetje saai maar af en toe reed er iemand in mijn vizier en kon ik me op diegene focussen en proberen daarbij aan te pikken. Bij de tankstops stond het team op me te wachten om te informeren of alles goed ging, super service van SRG, ze hebben alles perfect geregeld!”

Groot hart
De gemiddelde snelheid lag hoog, ook bij Mirjam, die een gemiddelde snelheid noteerde van 60.8 km/h. In tegenstelling tot een groot aantal andere deelnemers bleef ze vrij van penalties.

“Je moet een groot hart hebben en het gas openhouden”, omschrijft Mirjam in het kort haar eerste ervaring in de World Cup Baja.
Dat hart van Mirjam is blijkbaar groot genoeg en het gas heeft ze opengehouden want na de eerste dag staat Mirjam 13de in het algemeen klassement én leidt ze in het damesklassement.

ZATERDAG 20 FEBRUARI, ETAPPE 2

 

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten
Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Mirjam aan graag in de top 15 van het algemeen klassement te willen finishen. “Het tempo in een baja ligt hoger, ik ben eigenlijk een dieseltje, na een paar dagen kom ik pas in mijn ritme. Een baja is voor mij een soort van ‘sprinten’ vanaf dag 1 en dan ook gelijk 100% scherp zijn en alles geven. Een hele andere strategie, ik denk dat dat goed is en leerzaam voor mij kan zijn”, liet ze weten.

Tevreden
Ze is zeer tevreden over het resultaat van haar eerste wedstrijd World Cup Baja in Dubai: ze finisht als 10de in het algemeen klassement. “Ik ben zeer tevreden. Vooraf had ik niet op dit resultaat durven hopen. De reacties in het bivak zijn ook zeer complimenteus. En dan win ik ook nog het damesklassement!”, is de eerste reactie van een tevreden Mirjam Pol vanuit Dubai.

     

Mirjam heeft haar budget voor de komende Dakar nog lang niet sluitend maar dankzij een aantal trouwe sponsoren die haar zijn blijven steunen, ondanks dat ze niet van start kon gaan in de Dakar 2021, kon ze haar seizoen in Dubai in elk geval starten. Daar is ze haar sponsoren dankbaar voor.

0 Read More

BLIK ACHTER DE SCHERMEN OP 1,5 METER

Een blik achter de ‘Dakar’ schermen geven… Mits je je maar goed voorbereid en aan de huidige Corona regels houdt.
Ik mocht onlangs mijn ‘Dakar’ verhaal delen met de leden van ondernemersvereniging T40, bij mijn sponsorpartner ChromeBurner in Nieuwkuijk.
Ik nam ze mee in een al 15 jaar durend avontuur, van mijn eerste Dakar in 2006 in Afrika, via een decennium aan Dakars in Zuid-Amerika, naar de laatste editie in Saudi-Arabië.

En dat alles coronaproof…

       
0 Read More
0