YES! THIS GIRL IS ON FIRE! – Mirjam Pol

YES! THIS GIRL IS ON FIRE!

MIRJAM WINT OVERTUIGEND WOMEN FIM BAJAS WORLD CUP 2022
Met de overwinning van de Dubai International Baja 2022 in het damesklassement sluit Mirjam het jaar op uitzonderlijke wijze af: Elke wedstrijd waar zij aan deel nam, over de gehele wereld, wist ze te winnen! En dat doorzettingsvermogen leverde haar maar liefst twee wereldtitels op.

UITZONDERLIJK: TWEE WERELDTITELS IN ÉÉN JAAR
“Ik ben oprecht blij dat het me gelukt is om deze wereldtitel te prolongeren. Het was een pittig jaar maar uiteindelijk kijk ik met erg veel genoegdoening terug op alle wedstrijden.”

Het besef dat zij toch echt wel een uitzonderlijke prestatie heeft neergezet dit seizoen, begint langzaam tot haar door te dringen. Hoe dat voelt, Mirjam?
“Eh, ja… ik probeer het te beseffen; Dakar gewonnen, Wereldkampioen Rally Raid en nu ook nog Wereldkampioen Baja. Als je het zo achter elkaar uitspreekt, word ik er eigenlijk wel stil van. Het gaat ook echt niet zo makkelijk als het nu lijkt. Letterlijk, bloed, zweet en tranen en af en toe een behoorlijke dosis vertwijfeling heeft het gekost. Toch ben ik blij dat ik nooit heb opgegeven, dat staat niet in mijn woordenboek!”
0