AFSTOFFEN… – Mirjam Pol

_____________________ ETAPPE 2 ___________________________

De tweede etappe was eigenlijk veel mooier en gevarieerder dan de etappe van gisteren. Toch was Mirjam niet echt ‘happy’. Mirjam aan het woord: “Het was wederom een serieuze etappe maar we hebben de gehele dag in het stof gereden waardoor het heel gevaarlijk werd. Sommigen reden zo loeihard, dat ik echt soms dacht ‘hoe kan dat nou? Wat zie jij dat ik niet kan zien?’ maar daardoor reed ik wel weer in zijn stof. Vaak ging het dan uiteindelijk toch ook wel fout en zag ik ze even later onderuit in een greppel liggen!”

Vallen en weer opstaan

Ook Mirjam kwam er niet geheel zonder kleerscheuren vanaf. Ze viel, gelukkig met niet zo’n hoge snelheid, tussen de stenen en als reactie gebruik je je armen om de val te breken. Ze viel op haar pols. Ze laat zich vanavond in het bivak maar eens goed masseren om alles los te krijgen.

Cliché

“Mijn motor voelt wel veel beter aan dan de dagen hiervoor. Dat beviel mij goed en ik reed wel lekker verder. Alleen ga ik niet als een onbezonnen door het stof van anderen rijden. Het is nog maar de tweede dag, hè. Het klinkt als een cliché misschien maar… de Dakar duurt nog lang. Ik heb op een gegeven moment een tijdlang met Edwin Straver opgereden”, vertelt Mirjam verder.

Plug and Go

Het kant-en-klare roadbook is nog niet echt Mirjam’s favoriet. Het scheelt wel heel erg veel tijd aan voorbereiding, tijd die ze kan gebruiken om haar rust te pakken. Mirjam over haar ‘plug and go’ roadbook: “Het allergrootste nadeel op de piste is dat ik de kleuren blauw en zwart moeilijk uit elkaar kan houden. Als het een moeilijke ondergrond is waarop we rijden én je hebt ook nog eens allerlei aanwijzingen die erbij geschreven zijn, ja dan zie ik het verschil tussen blauw en zwart niet echt meer. Maar… het scheelt wel een heel veel tijd en daar is ook altijd gebrek aan in de rally, dus…. Het is ook een kwestie van wennen. Hoe dan ook, deze dag kunnen we weer afvinken.”

Finish etappe 2: 77

0