ALS IK HET GAS DICHTDRAAI, GA IK ERAF! – Mirjam Pol

ALS IK HET GAS DICHTDRAAI, GA IK ERAF!

Moeilijke en gevaarlijke etappe

Na het bestuderen van de totale route van deze Dakar rally bekroop Mirjam bij drie etappes een naar gevoel; etappe 3, etappe 5 en etappe 8. Alle drie om verschillende redenen. De derde etappe bleek inderdaad een helse dag voor Mirjam. De hoge duinen in de vijfde etappe zijn voor Mirjam nog steeds niet helemaal te bevatten. De achtste etappe vreesde zij omdat het de langste special stage was, heel divers en dus moeilijk om op te anticiperen.

Goede finishtijd

Ze heeft vandaag haar beste resultaat neergezet in deze rally, een 45stepositie (voorlopig), in een zware maar vooral hele gevaarlijke special.

Mirjam: “Voor de tankstop was het eigenlijk onverantwoord om ons te laten rijden. Door de mist zagen we geen hand voor ogen, ondergrond vol fesh fesh, andere rijders die zich vast hadden gereden, je zag niets! Op een gegeven moment heb ik heel simpel gedacht; ‘als ik het gas dichtdraai ga ik eraf dan kan ik het net zo goed openhouden en zien waar ik eindig. En dat heeft goed uitgepakt!”

De laatste dag op karakter…

Het tweede gedeelte van de special was mooi. Best een snelle piste met hele mooie duinen om in te rijden. De organisatie had aangegeven dat vandaag een serieus zware dag kon worden. Mirjam vertelt: “Ik ben best goed in ‘shit-dagen’, dus ik dacht dan ga ik er ook maar voor. Ik ben er echt voor gegaan vandaag en dat is best goed gelukt. Morgen nog een pittige en serieuze Dakar-dag en de laatste dag? Die moet je kunnen doen ‘op karakter’, zeg ik altijd. Ik ben blij dat het einde eraan zit te komen.’

 

0