BAJA ARAGÓN ’21  MIRJAM VERDEDIGT KOPPOSITIE – Mirjam Pol

BAJA ARAGÓN ’21  MIRJAM VERDEDIGT KOPPOSITIE

Alles als voorbereiding Dakar 2022
Als voorbereiding op deelname in januari aan de Dakar 2022 rijdt Mirjam het wereldkampioenschap Baja 2021. Ze staat in het dames klassement op de eerste plaats en uiteraard zette ze tijdens de Baja Aragón alles op alles om die positie vast te houden.

Dit was niet mijn beste optreden
Eigenlijk kunnen we duidelijk zijn over de etappe van vandaag; deze dag lag haar niet!
Terwijl ze best tevreden over de resultaten van de proloog vandaag mag zijn, voelt de totale dag bij Mirjam toch niet zo.
“Ik heb er echt uitgehaald wat er inzat bij mij, meer zat er niet in. Het was niet mijn dag, dat moge duidelijk zijn. Alle communicatie met de organisatie verliep niet lekker, dit zijn toch echt niet mijn soort specials. Erg veel stenen, gevaarlijk en daardoor word ik toch weer teruggeworpen op mijzelf.”

Mirjam vertelt verder: “Vlak voor de start bleek ik zélf voor mijn ‘kannetje brandstof’ bij de tankstop te moeten zorgen! En zo moest ook mijn assistentie (de lieftallige Henk Jan) weer op pad om te zorgen dat hij via allerlei coördinaten mij van brandstof kon voorzien.”

 

Alle randzaken kosten zoveel tijd en energie bij Mirjam, misschien soms wel eens een beetje te veel tijd. Ze is een topsporter, acteert op hoog niveau en krijgt wellicht niet altijd de medewerking en de waardering die zij verdient. Maar…geen issues, niet zeuren “Ik ben zo blij om weer te mogen rijden. En morgen is er weer een dag! Lets go for it…”
Een ding moge duidelijk zijn; de dag van morgen zal ook weer lang, zwaar en heet worden…

Moe maar voldaan
De tweede wedstrijddag van de Baja Aragón verliep voor Mirjam een stuk beter en kwam ze beter in haar ritme. Vrijdag reed ze nog met het roadbook als back-up. Zaterdag besloot ze het roadbook te laten varen waardoor ze een andere rij-houding aan kon nemen op de motor.

“Doordat ik me niet telkens bezig hoefde te houden met het roadbook, kon ik mij optimaal concentreren op het rijden en zat ik met een andere houding op de motor. Dat beviel beter. Natuurlijk loop je dan een risico want als je niet goed zit op de route kan je niet meer terugvallen op je roadbook. Maar ja, soms moet je een risico incalculeren”, legt Mirjam uit.

Blije sporter
Twee dagen Baja Aragón resulteert voor Mirjam in het behouden van de koppositie in het FIM Baja World Cup 2021 en een rugzak vol met bruikbare ervaringen. De knop omzetten betaalde uit, na het inpakken van de bus was ze nog net op tijd om gehuldigd te worden op het podium.

Het Spaanse publiek was weer geweldig. Ook langs de route; parasolletje, stoeltje, koelbox en iedereen werd luidkeels aangemoedigd. Alsof het nooit anders is geweest. En daar wordt elke sporter toch een beetje blijer van!

0