DRUPPELTJES BRANDSTOF & OMGEKEERDE SPECIAL – Mirjam Pol

DRUPPELTJES BRANDSTOF & OMGEKEERDE SPECIAL

SAN JUAN DE MARCONA – AREQUIPA

10 januari 2018 – Stage 5

M-Liaison > 508 km – Special > 266 km

‘We hadden de special vandaag voor onszelf. Dat wil zeggen; geen auto’s en trucks die de track omgeploegd hadden. Maar wat bleek? Het was ongeveer de omgekeerde route van gisteren, dus reden we al vanaf het begin in de diepe sporen van de vrachtwagens en auto’s. En als je achteraan in het veld moet starten krijg je het gevoel dat je door een mul vers gemaaid maïsveld voortploetert. Dat heeft me veel energie gekost en de motor verbruikt dan veel meer brandstof’, vertelt Mirjam over deze zware etappe.

Mirjam vertelt verder: ‘Zo’n vijfentwintig kilometer voor de finish van het eerste gedeelte van de special stond een teamgenoot die net een paar druppels brandstof van wat mensen wist te bemachtigen, Voor de zekerheid ben ik achter hem blijven rijden zodat hij zeker deze finish kon halen.

Komen we bij de eerste finish, mochten we niet verder! De motoren en de quads kregen toto 13:00 uur lokale tijd om aan het laatste stukje special te beginnen en wij waren net te laat! De A.S.O. had besloten dat het laatste stuk te zwaar was en we in tijdsnood kwamen. We hebben met z’n tweeën de tijdstraf geaccepteerd en zijn vervolgens aan een ellenlange verbindingsroute begonnen richting het bivak van Arequipa.’ Niet dat die openbare route nou zo’n feest is en veilig al helemaal niet! Maar, ze krijgen dat waar ze zo naar gesmacht hebben; een waanzinnig zware Dakar.

0