En dan valt ineens alles samen! – Mirjam Pol

En dan valt ineens alles samen!

Hoogtetraining

Hoogtetraining

En dan valt ineens alles samen!

De periode voorafgaand aan de Dakar 2018 zijn bijzonder drukke weken geweest. Mirjam heeft in aanloop van haar vertrek niets aan het toeval over willen laten. Zo is ze een aantal dagen in training geweest in Spanje. Één worden met haar motor was het hoogste doel tijdens deze trainingsdagen.

Mirjam rijdt in de Dakar Rally op een, voor haar doen, zware maar vooral een hoge motor. Ideaal voor veel Dakar-omstandigheden maar het heeft een paar nadelen. Zij kan bijvoorbeeld niet echt lekker soepeltjes haar voeten aan de grond zetten.

Mirjam test niet alleen haar motor en zichzelf maar ook, niet geheel onbelangrijk, allerlei randzaken. Ze test haar uitrusting, kleding, nekbrace, roadbook en alles begint nu op zijn plaats te vallen. “De puzzel begint steeds meer vorm te krijgen, alles puzzelstukjes vallen op hun plaats”, liet Mirjam weten tijdens deze periode. Tijdens de technische specials in de Spaanse bergen worden haar ook haar navigatie-skills getest en komt alles voor haar samen; “Ineens denk je dan bij jezelf, alles klopt! Het navigeren, het rijden, het tempo, alles. Mijn motor en ik, wij waren één.”

Hoogtetent

Terug in Nederland zorgt Mirjam ervoor dat ook haar lichaam en haar psyche optimaal is ingesteld op de zware omstandigheden tijdens de Dakar in januari. Ze slaapt in een hoogtetent om zodoende haar lichaam voor te bereiden op de grote hoogtes in Bolivia.

Mirjam: “Naast het slapen in mijn hoogtetent, train ik ook op de intensieve hoogtetrainingen met de fiets. Daarnaast is er nog een derde acclimatiseringsvorm en dat is de passieve hoogtetraining. Heel simpel houdt dat in, met het masker in de hand, 5 minuten op, 5 minuten af en dat de laatste weken iedere dag een uur lang.”

Samen met haar trainers, Thorsten en Hennie Lentink van Heltos, is Mirjam ook druk aan het trainen door te zwemmen, core, MTB.

Replica

En… zoals iedereen wel weet is de steun die zij krijgt van haar sponsoren ook van groot belang voor een goede voorbereiding op de zwaarste rally ter wereld. Mirjam dankt al haar partners met een uniek cadeau; zij bezorgt bij iedereen een replica van haar Dakar-motor!

0