HOE ZE HET DOET? ZE DOET HET… – Mirjam Pol

HOE ZE HET DOET? ZE DOET HET…

BELÉN / FIAMBALÁ

17-01-2018 – Stage 11

Verbindingsroute > 348km – Special 375km
Mirjam zag voor de start van de Dakar Rally 2018 behoorlijk op tegen deze dag, etappe 11 ‘Super Fiambalá’. Na alle ellende in voorgaande etappes voelde het bijna als onmogelijk om aan het eerste gedeelte van een marathon-etappe te beginnen. Maar, ze deed het wel en ze wist ook vandaag weer de finish te bereiken.

Mirjam: “Vanmorgen heb ik werkelijk aan Henk (Hellegers) gevraagd om naar het thuisfront te bellen. Ik kon het niet meer opbrengen maar ik wilde ze in Nederland wel laten weten dat ik het zou proberen, ik ben gestart aan de 11de etappe! En ik moet zeggen, nu ik in het gesloten bivak aangekomen ben en toch weer een finish heb gehaald, dat doet me wel goed. Oké, het houdt niet over, maar zoals ik wel vaker zeg; dag voor dag bekijken.”

“In het bivak krijgen wij als dames een eigen kamer en we mogen matrassen van de gangen naar onze kamer slepen om het onszelf comfortabel te maken. Als ik de ‘ladies room’ binnen loop is alleen Laia Sanz zichzelf aan het installeren. Ik maak het voor mezelf ook gezellig. En dan komen we beiden tot het besef dat wij de enigen zijn die hier vannacht slapen! Het damesklassement is net als het gehele motorklassement behoorlijk ingekrompen. Wij zijn nog de enige twee dames in het klassement!”

Mirjam verhaalt verder: “Laia laat me weten dat er een briefing is en we lopen naar de buitenplaats. Ook zij heeft het niet makkelijk en is de afgelopen twee etappes gigantisch hard van de motor geklapt. Een dagje rust zou ons alle twee best goed doen.”

En…de goden hebben hun gebeden gehoord! De 12de etappe, het tweede gedeelte van de Marathon-etappe, wordt afgelast. Er zijn zware zandstormen op komst in het gebied waar de motoren en de quads morgen rijden. De ASO geeft de rijders de mogelijkheid; of de etappe van de auto’s en vrachtwagens rijden of…via de assistentie-route richting het bivak in San Juan. Algemene stemmen…motie assistentie-route is aangenomen! Binnen no time is het féést op de binnenplaats, inclusief entertainment en wijn en bier. Mirjam duikt maar lekker haar bed in, je moet de goden tenslotte niet tarten…

0