HUNGARIAN BAJA 2021  MIRJAM BLIJ MET VOORBEREIDING – Mirjam Pol

HUNGARIAN BAJA 2021  MIRJAM BLIJ MET VOORBEREIDING

Ze kwam samen met HenkJan Somsen in Hongarije aan om in het begin van augustus deel te nemen aan de Hungarian Baja. Doordat ze een aantal verschuivingen in haar agenda had bewerkstelligd kon ze tijd vrijmaken voor de shakedown.
“Het leek in eerste instantie erg rommelig te gaan bij de shakedown maar uiteindelijk kreeg ik genoeg tijd om te testen. Ik kon genoeg rondes rijden om de motor en de vering uit te proberen. Ik ben tevreden!” laat Mirjam weten.
Na de shakedown stond de proloog op het programma om de startvolgorde te bepalen voor de eerste special waarna de deelnemers op het startpodium voorgesteld werden aan het publiek. Mirjam reed met startnummer #7.

Pittig terrein
Nadat Mirjam de korte sprintspecial om de startvolgorde te bepalen voor de wedstrijd gereden werd, liet ze al weten dat het terrein behoorlijk pittig was.

“We zitten hier met de wedstrijd hoofdzakelijk op hetzelfde militair terrein als waar we ook de proloog reden. Erg tricky ondergrond met veel gaten, greppels en stenen. De proloog verliep gisteren qua resultaat prima maar toch had ik er nog niet helemaal het juiste gevoel bij”, aldus Mirjam. Ze gaf al aan niet helemaal op de markering te kunnen of te willen vertrouwen.

“De route is afgezet met lint en moet in theorie gemarkeerd zijn met pijlen en waarschuwingsborden voor de gevaren. Het zal wel aan mij liggen maar ik kon de markering tijdens het rijden van de proloog niet ontdekken, het schijnen hele kleine bordjes te zijn en vaak ‘in’ de bocht te staan in plaats van duidelijk ervoor.”

De motoren starten na de auto’s en de start werd vanmorgen ook nog eens uitgesteld dus dat hield in dat Mirjam laat terug was in het bivak. Daar, in het bivak liet ze weten: “Het liep lekker vandaag, ik heb zo hard gereden als ik kon. Het was inderdaad wel erg oppassen en uitkijken. Ik ben wel blij dat ik naar mijn gevoel geluisterd heb en gewoon op mijn roadbook heb gereden. Van de markering op de route zelf was weinig terug te vinden alles was ook al omvergereden. Maar zo kan ik me mooi weer concentreren op het rijden op een roadbook.”
Mirjam is als tiende gefinisht en start de tweede dag van de Hungarian Baja 2021 pas laat in de morgen.

      

MIRJAM GLANSRIJK WINNAAR DAMESKLASSEMENT HUNGARIAN BAJA 2021!

Jammer!
“Wel jammer, hoor!”, laat Mirjam weten als ze beseft dat de laatste proef geannuleerd is. Daarentegen is ze wel erg blij met deze wedstrijddagen. “Vandaag ging het de eerste 40 kilometers supersnel en kon ik echt prima meekomen. Daarna werd het terrein wederom erg tricky met veel stenen en vooral gaten en jumps. En die gaten en jumps volgden elkaar af en toe zo snel achter elkaar op! Als je tien van die sprongen achter elkaar hebt en je landt tegen de volgende sprong aan, dan wordt het best tricky. Dat laatste gedeelte lag mij niet zo. Maar goed, dat zijn dan wel de specials waarin ik veel dingen kan testen en uit kon proberen. En dat is voor mij ook een belangrijk onderdeel in de voorbereiding richting Dakar 2022.”

Podium
Terwijl Henkjan voorbereidingen treft om alles weer in orde te maken voor de terugreis liet Mirjam nog weten dat ze het erg prettig vindt om dit soort Baja’s te rijden. “Ik heb het gevoel dat ik steeds harder reed op de stenen en het gravel en dat doet me goed en kunnen we verder testen. Maar ook ‘organisatorisch’ zijn deze wedstrijddagen voor mij van belang”, vertelt Mirjam.
“Verder had ik een mooie strijd met startnummer 6, een Hongaar. Die strijd was niet interessant voor het damesklassement en heb ik ook niet kunnen winnen, maar ik zat hem op zijn hielen. In Spanje zat ik per special gemiddeld zo’n 8 minuten achter hem, nu nog maar 1,5 minuut… Het rijden ging goed, ik heb hard en stabiel gereden, geen gekkigheid meegemaakt en een mooie strijd gehad. Op naar de volgende!

En, dit zijn de wedstrijden die perfect zijn als voorbereiding voor mijn deelname aan Dakar 2022!

 

 

 

0