I CAN. I DID. END OF STORY. – Mirjam Pol

I CAN. I DID. END OF STORY.

CÓRDOBA / CÓRDOBA

20-01-2018 – Stage 14

Liaison > 166 km – Special > 120 km

Mirjam vertelt over haar allerlaatste etappe in deze bizar zware Dakar Rally 2018: “En daar ga ik dan, als een van de eersten sta ik aan de start van de laatste 120 kilometer special. Deze etappe richting Córdoba is eigenlijk niet meer dan een stoffig pad waar we met z’n allen als een lange trein overheen rijden, met een slakkengangetje van zo’n 50 kilometer per uur. En dan, ineens zijn we er! Samen met twee teamgenoten rij ik over de laatste finish-streep.

Raar. Ineens is het allemaal voorbij, het is klaar, het is gelukt, ik ben er! En wat ben ik blij dat het is afgelopen, dat kan ik bijna niet in woorden uitleggen.

De verbindingsroute naar het podium in Córdoba-stad heb ik echt nodig om alles een plaatsje te geven. Probeer te beseffen dat ik het gered heb. Vanaf de eerste special van 31 kilometer lang door de gigantische duinen in Peru tot het stoffige laatste deel van vandaag en alles wat daartussen lag. Wat een Dakar is dit geweest, er is zoveel gebeurt, elke dag opnieuw. Alles moet nog een beetje bezinken, een beetje landen zeg maar.

Zoveel drama gezien, zoveel deelnemers die uitvielen, zoveel pijn moeten verbijten, zoveel slaaptekort, zoveel energie verloren, zoveel vrienden gemaakt, zoveel prachtige specials gereden, zoveel enthousiaste toeschouwers.

Langzaam begint het tot me door te dringen; I DID IT!!!

 

 

 

0