MIRJAM TEST MOTOR IN SPANJE – Mirjam Pol

MIRJAM TEST MOTOR IN SPANJE

On the road again

In de laatste week van juli staat de tweedaagse Baja Aragón in Spanje op Mirjams agenda.
“Eindelijk, na maanden sta ik weer met mijn motor aan de start van een internationale wedstrijd.
Ik heb er ongelofelijk veel zin in!”, laat ze weten vanuit Spanje.

Mirjam arriveerde een aantal dagen eerder in het binnenland van Spanje voor een aantal trainingsdagen. “Dat waren goede en nuttige dagen om weer goede vrienden te worden met de motor, ik heb door alles wat zich afspeelt in de wereld natuurlijk weinig kunnen rijden. Zowel de motor als ikzelf zijn er klaar voor.”

Mirjam vertelt…
“Trainingsdagen voorafgaand aan de Baja, waarom? Ten eerste omdat ik al heel lang niet meer op harde ondergrond had gereden, ten tweede omdat ik de vering wilde aanpassen (de ‘snel’ test in Nederland had uitgewezen dat de vering voor mij te hard stond) en ten derde omdat ik voor het eerst met een gps zou rijden i.p.v. met een roadbook (alhoewel dat laatste nog niet zeker was, de informatievoorziening daarin was zeer tegenstrijdig dan wel niet gebrekkig). Ik had voor mijn twee trainingsdagen via ons vaste rallyadres in Igualada Spanje een monteur en routes geregeld.

Aangezien ik de laatste periode best wel druk ben geweest en twee dagen voor vertrek mijn tweede Covid-19 vaccinatie had gekregen had ik besloten op tijd te vertrekken zodat ik enige marge zou hebben onderweg tijdens mijn reis richting het zuiden. En dat pakte goed uit, ik vertrok vrijdag begin van de avond, heb ergens in Noord-Frankrijk overnacht en had zaterdag alle extra tijd die ik kon krijgen hard nodig. Die zaterdag viel samen met de eerste dag van de vakantie (volgens mij); wat een drukte en een ongelukken onderweg. File, file en nog meer files.

Uiteindelijk bereikte ik mijn eindbestemming Zaragoza niet zaterdagavond laat of zondagochtend vroeg, maar einde van de middag zondag. Zaragoza? Net had je het nog over Igualada? Ja dat klopt, maar dat was nog voor ik te horen kreeg dat de monteur die met mij mee zou gaan positief was getest op Corona, evenals zijn collega en werkgever. In het ergste geval zou ik de routes per mail krijgen en alleen op pad gaan (nooit verstandig, maar als het niet anders kan, dan moet het maar) maar er werd nog gekeken naar vrienden en familie met een geschikte motor en enige route kennis. Uiteindelijk vond Jordi (Viladoms, oud fabrieksrijder) een vriend die wel twee dagen met mij op pad wilde. Maar dan wel rondom Zaragoza, op drie uur rijden van Igualada.

Zogezegd, zo gedaan.
Maandag en dinsdag ging ik dus met Jesús op pad. Jesús sprak geen woord Engels, ik geen woord Spaans dus alles ging met handen, voeten en Google translate… Maandag moest ik er duidelijk nog even inkomen en verliep het rijden en navigeren met de gps vrij moeizaam. Ik had vooral problemen met de vering die in de motor zat. Hele goede vering, maar niet op mij afgestemd en dus ongeschikt voor mij. Omdat er toch iets moest veranderen heb ik ’s avonds met HK-Suspension gebeld (die normaal gesproken mijn vering klaar maken) en op hun advies mijn vering voor dag twee aangepast. En wat een wereld van verschil, zeg! Op de eerste trainingsdag had ik het gevoel dat ik Jesús alleen maar ophield maar op de tweede dag… kon hij mij niet meer bijhouden.”

Daarna reed Mirjam naar Barcelona om Henkjan Somsen van het vliegveld op te halen. Hij zou haar assisteren in deze Baja en als monteur voor haar motor zorgen. Woensdag reden zij terug naar Teruel om hun bivak op te bouwen en de motor een servicebeurt te geven. De dag erna stonden de administratieve en technische keuringen op het programma, daarna kon Mirjam de route van de proloog gaan verkennen.

0