MIRJAM ZET ALLES OP ALLES VOOR DEELNAME DAKAR RALLY 2022 – Mirjam Pol

MIRJAM ZET ALLES OP ALLES VOOR DEELNAME DAKAR RALLY 2022

Na een jaar afwezigheid bij de zwaarste rally ter wereld heeft Mirjam haar zinnen gezet op Dakar 2022 in januari volgend jaar. Alles staat bij haar in het teken van bereiken van de start op 2 januari in Ha’Il Saudi-Arabië.

IT’S ALL ABOUT THE MONEY…

Mirjam: “Voor mij is de Dakar rally het hoogst haalbare in mijn tak van sport. Ik zie het als deelnemen aan de Olympische Spelen voor andere sporters. Wel met wezenlijke verschillen maar zeker ook met overeenkomsten. Zo worden mijn ‘Olympische Spelen’ elk jaar georganiseerd in plaats van ééns in de vier jaar.
Maar ook bij mij staat het hele jaar in het teken van dé wedstrijd, ik train, sport, werk, eet, slaap en rust voor die twee weken in het begin van het jaar.

Financieel is er voor Olympische sporters vaak wel een vorm van ondersteuning. Daar kan ik niet op terug vallen maar daarentegen prijs ik mij gelukkig met sponsoren die mij ondersteunen. Zonder hen is het niet te doen om op dit niveau mijn sport te beoefenen. Ik zie hen dan ook liever als goede relaties waar ik in de loop der jaren een goede band mee op heb gebouwd en die ik ook graag wil promoten en zoveel mogelijk in de schijnwerpers wil zetten.
Zo komen we telkens weer tot mooie dingen en goede prestaties.

Toch is het elk jaar weer een hele klus om mijn budget rond te krijgen. Zoals ik wel eens vaker heb gezegd; aan de start van de Dakar te verschijnen is het moeilijkste van de voorbereiding!”

 

De Dakar-inschrijving voor deelnemers op de motor is ondertussen gesloten, begin september had de organisatie van de Dakar rally wederom een bijeenkomst gepland. Daar werd meer informatie gegeven en enkele details bekendgemaakt van de route…

0