SUCCESVOLLE BRESLAU RALLY – Mirjam Pol

SUCCESVOLLE BRESLAU RALLY

Als onderdeel van het DaklaPack Rallysport team reed Mirjam op haar rally motor de Breslau rally in Polen. Deze rally wilde ze graag rijden als training voor Dakar 2020.

Waarom reed je deze rally op jouw eigen Dakar rallymotor, Mirjam? “Ik koos ervoor om met mijn Dakar rallymotor te rijden, terwijl deze rally eigenlijk geschikter is voor de lichtere motoren, omdat in mijn geval alles wat ik doe in het teken staat van Dakar. Dus wilde ik met mijn rallymotor rijden. Ook al werd het door met een veel zwaardere motor te starten hier en daar wel wat ‘worstelen’ met de motor; ik wilde kilometers maken, een ander roadbook markeringssysteem proberen en verder nog wat kleine aanpassingen aan protectie en motor uitproberen.”

Unieke overwinning

Ze ging niet voor het klassement, ze kwam naar Polen om in de Rallye Breslau kilometers te maken met haar rallymotor. Hoe succesvol zijn haar kilometers gebleken? Uiteindelijk liet zij al haar concurrenten achter zich gelaten en won Mirjam de Rallye Breslau in het enduro-klassement!

Wederom liet Mirjam zien waar haar kwaliteiten liggen; navigeren, met haar koppie rijden en volhouden. In de allerlaatste special stage, een zware en tevens de langste etappe van de Breslau rally finishte zij als vierde. Ze moest bijna drie minuten goed maken op haar directe concurrent, de Duitser Christof. Mirjam kwam met 20 secondes voordeel aan de finish.

“Juist door wél met mijn rallymotor hier te rijden heb ik het mij wel moeilijker gemaakt. Op een enduro-motor was het zeker makkelijker geweest. Het heeft zo moeten zijn, want uiteindelijk heb ik deze overwinning ook te danken aan het feit dat mijn motor een grotere brandstoftank heeft, waardoor ik geen tankstop nodig had.”

0