TRAINEN EN KILOMETERS MAKEN – Mirjam Pol

TRAINEN EN KILOMETERS MAKEN

Bij Bastiaan Nijen Twilhaar in Tsjechië besloot Mirjam haar enduro skills wat op te krikken. Enigszins wat onzeker sloot ze aan bij een aantal Nederlanders waarvan er maar één bekend was voor haar: “Martien, weet je zeker dat die anderen het niet erg vinden als ik meega? Kan het qua niveau denk je? Dat is wel altijd even een dingetje. Met een groep onbekende mannen meegaan rijden en niet weten of het qua niveau goed komt. Ik wil natuurlijk niemand ophouden en enduro rijden is nu eenmaal niet echt mijn ding. Rally rijden ligt mij en van oorsprong ben ik een motorcrosser. Enduro rijden is weer een hele andere discipline”, legt Mirjam uit.

Maar hoe ging het? Mirjam: “Het was geweldig! Onze groep lag qua niveau niet heel ver uit elkaar maar was zeker wel gevarieerd. Sommige heren reden redelijk gemakkelijk omhoog, anderen hadden er iets meer moeite mee en in de achterhoede hadden wij soms een aantal pogingen meer nodig. En lukte het niet, dan was er altijd wel weer een paadje omheen. Bastiaan, onze gids in Tsjechië, wist het zo te regelen dat iedereen kon meekomen en op eigen niveau aan zijn trekken kwam. We hebben twee dagen in Tsjechië gereden en één dag in Polen. En in Tsjechië hebben we ook nog even een stukje van de EK enduro route van een aantal jaren geleden meegepakt, geen kinderspel dus.”

Spelen in de heuvels

Er werd af en toe gestopt om bij wat klimmetjes te ‘spelen’. Wie kan hier naar boven? De ene keer lukte het wel, de andere keer niet. “Mijn regel was ‘alles in ieder geval twee keer proberen’. Soms leek het haalbaar en was het dat in de verste verte niet, soms leek het onmogelijk en kwam je in de eerste poging al boven”, vertelt Mirjam. “Echt geweldig daar! Ook in het pension Country Hill was het goed vertoeven. Als we na een lange dag zwoegen weer terugkwamen bij het pension, dan ploften we neer op het terras en werden de stunts van die dag nog eens uitgebreid doorgesproken. Iedere avond kwam er een 3-gangen diner op tafel en konden we gebruik maken van alle faciliteiten; de sauna, whirlpool, de ijskoude(!) zwemvijver of een massage, alles was bij Country Hill mogelijk en aanwezig. Een leerzame week voor mij en zeker voor herhaling vatbaar”, laat Mirjam weten.

0