TRIO-TREINTJE DOOR DE DUINEN – Mirjam Pol

TRIO-TREINTJE DOOR DE DUINEN

Lekker tempo gereden

Mirjam kon na een goede nachtrust de zevende etappe goed beginnen. Het eerste gedeelte van de etappe ging goed. Mirjam: “Gelukkig ben ik na de dag van gisteren snel hersteld en was ik, na een goede nachtrust, weer klaar voor vandaag. Tot aan de tankstop ging het prima. Lekker tempo gereden en een groot aantal rijders ingehaald.”

30 kilo zwaarder

Met een volle tank ben je toch al snel weer zo’n 30 kilo zwaarder en dat ging ook gelijk fout, vertelt Mirjam: “Ik ging ook ongeveer gelijk twee keer achter elkaar op mijn plaat! Daar lag ik tussen de stenen, eerst links om en vervolgens rechts om. Daardoor brak mijn hendeltje af, ik was bang dat ik dat moest gaan repareren maar gelukkig kon ik er nog net met twee vingers bij!”

Twee vingers bij het hendeltje

Na de tankstop en een volle tank ging ik vervolgens ook gelijk twee keer ‘op m’n plaat’ tussen de stenen. Mijn voorwiel vloog weg en daardoor brak mijn koppelingshendeltje af maar ik kon er nog net met twee vingers bij. En toen kwam het zand en dit waren mijn duinen, niet zoals gisteren, pfff.

Trio-treintje door de duinen

Ik heb Sjors van Heertum geholpen. Hij had pech, nu ben ik niet zo technisch maar vragen of ik kon helpen was wel het minste. Hij bleek zo’n dag te hebben als ik gister had. Zo’n dag dat je denkt; alles lijkt fout te gaan! Hij vroeg me of het akkoord was als hij achter mij aan reed, dat is toch minder vermoeiend. Herwin Hopmans reed al achter mij, dus zo vormden we ineens een trio-treintje door de duinen.”

Eerste hulp

Deze etappe lag haar duidelijk een stuk beter. Samen met Hopmans heeft Mirjam een gecrashte motorrijder geholpen. “Vlak voor mij maakte een motorrijder een gigantische crash, de rijder was nog wel goed aanspreekbaar maar zijn alarmknop werkte niet. Er stonden twee andere rijders bij die eigenlijk niets deden, gevalletje; ‘ik stond erbij en ik keek ernaar’. Toen heb ik maar mijn eigen alarmknop ingedrukt om de helikopter op te roepen. Hopmans regelde het verkeer, de twee andere rijders zijn uiteindelijk verder gereden. Ik ben bij de gecrashte motorrijder gebleven tot hij door de helikopter werd opgehaald, terwijl Herwin nog steeds voor verkeersregelaar speelde.”

Mirjam verwacht tijd terug na hulp crash motorrijder 

Met deze reddingsactie hebben de twee Nederlanders veel tijd verloren maar het is te verwachten dat deze tijd gecompenseerd wordt. Terwijl Mirjam ons dit verhaal aan de telefoon vertelt, komt ze in het bivak toevallig de gecrashte motorrijder tegen en het valt, op een paar gebroken botten na, redelijk mee met de schade van de coureur. Nu is het wachten tot de organisatie de tijd compenseert die zij verloor met het verlenen van hulp. Als er meer informatie is hierover laten we dat weten.

0