VERRADERLIJKE & LANGE ETAPPE – Mirjam Pol

VERRADERLIJKE & LANGE ETAPPE

Mirjam Pol kan tevreden terugkijken op de tweede etappe van Dakar 2019. Ze finishte met een 64stetijd. Ze kwam als vijfde Nederlander over de finishstreep en ze werd tweede in het damesklassement. In het algemeen klassement neemt ze de 69stepositie in en staat ze tweede in het damesklassement.

Pling! Waypoint!

Mirjam: “Het was een lastige dag die wel heel erg mooi begon in de duinen. Blijkbaar vonden veel rijders het moeilijk om de WP’s te vinden. Op een gegeven moment zag ik een teamgenoot stil staan en andere rijders zoekend naar het waypoint. Ik zag ze allemaal rondjes draaien, terwijl ik zag dat er sporen naar links waren afgebogen, dus…daar moest ik zijn. Ik buig af naar links en ‘pling!’, ik heb het waypoint! Via een andere kant ben ik terug naar m’n teamgenoot gereden en heb hem aangewezen waar hij moest zijn. Helaas zag de rest het ook en die hadden het ook gelijk.”

Geweldig rijden in die duinen

Maar helaas was het vandaag niet alleen duinen. “Er zaten ook grote, open vlaktes in met hobbels en bobbels alsof je plankgas over stoepranden heen reed en daar word ik nooit blij van. Zeker niet als er dan ook nog die eeuwige, vervelende fesh fesh bij komt zoals vandaag doordat de auto’s vóór ons waren gestart. Da’s dus echt niet mijn ding, dan word ik weer ingehaald. Maar in die geweldige duinen ga ik ze dan weer voorbij. Wat is dat gaaf rijden in die duinen! Ik heb vandaag echt een paar keer tegen mijzelf gezegd; Tjéé, zeg, wat is dit ontzettend gaaf”, legt Mirjam uit.