WAYPOINT GEMIST & WAYPOINT GEVONDEN – Mirjam Pol

WAYPOINT GEMIST & WAYPOINT GEVONDEN

DAKAR RALLY 2018

LIMA -> PISCO

6 januari 2018
Verbindingsroute > 242 km – Special > 31 km

De allereerste etappe van de Dakar Rally 2018, slechts 31 kilometer special, wat kan er misgaan zou je denken? Nou, het ging niet zoals Mirjam Pol het zich had voorgesteld. Mirjam vertelt: “Wat een verraderlijke etappe, zeg. We begonnen gelijk in de duinen met de zon strak boven ons waardoor de diepte moeilijk was in te schatten.”

Op kilometer 16 stonden in haar roadbook drie uitroeptekens, als waarschuwing voor een gevaarlijke situatie. Een hele steile zandduin van wel 200 meter, ze was gewaarschuwd bij de briefing, dus ze rijdt heel gecontroleerd en voorzichtig naar beneden en hoort dan ‘ping’. De ping van waypoint gemist! Mirjam: “Waypoint gemist, turn back. Dat wilde ik niet horen met nog maar 16 Dakar kilometers achter m’n kiezen, dat kon ik niet verteren! Ik kijk om en begreep gelijk dat dezelfde weg terug geen optie was, dus ben ik om de duin heen gereden en op zoek gegaan naar het waypoint. Wel gevonden maar veel tijd verloren.”

Toch heeft Mirjam Pol door deze actie zichzelf een straftijd van 2 uur bespaard die ze had gekregen als ze door was gereden.

0