WINNAAR WOMEN’S TROPHY & TOP 50 NOTERING ALGEMEEN – Mirjam Pol

WINNAAR WOMEN’S TROPHY & TOP 50 NOTERING ALGEMEEN

Dat was een mooie en zware laatste etappe

Mirjam is bijna verbaasd: “Die laatste etappe! Dat had ik niet gedacht maar daar hebben we, allemaal geloof ik, nog heel erg van genoten. Gisteren had ik natuurlijk veel tijd verloren en ook nog eens straftijd moeten incasseren waardoor ik vandaag verder achter in het klassement moest starten.
Daardoor dacht ik dat ik de onderlinge strijd die ik met een paar teamgenoten had wel kon vergeten. Maar… het voelde zo lekker vandaag – ondanks mijn schouderblessure – dat ik er nog maar eens een keertje echt voor ben gaan zitten! En… uiteindelijk was ik ze alle twee nog weer de baas ook!”

Groeiproces

Mirjam heeft ontzettend genoten van het rijden, de special stages, het team, de motor en haar teamgenoten. “Mijn voorbereiding was supergoed en daardoor krijg je een heerlijk gevoel van zelfvertrouwen. Ik ben gegroeid, als mens en als rijder. Je weet dat het klopt, je weet dat je voluit kan gaan. Andere motorrijders die normaal gesproken een tandje te snel zijn maar waarvan je nu voelt; yes, ik kan dat bijhouden.”

 

Tak-Tak-Tak

Het is een rally waar Mirjam met trots en een heel goed gevoel op terugkijkt. “Ik heb gewoon een hele goede rally gereden, ik heb het met het rijden zo naar mijn zin gehad, ik heb er echt van genoten. Het is zo fijn als alles klopt, dat gevoel van ‘tak-tak-tak’, alles loopt zoals het hoort en dat m’n motor doet wat ík wil, op het moment dat ík dat van hem vraag!”, omschrijft Mirjam haar negende Dakar. Beetje jammer dan toch van het minpuntje; het grieperige gevoel. Het vroeg veel energie om te herstellen.

Maar, het beste medicijn is de prachtige medaille en de Women’s trophy die ze morgen mee naar huis neemt.
En nu is het eerst tijd om samen met het gehele HT Rally Raid Team een hapje te gaan eten en lekker bij te kletsen.

 

Startnummer #40 – Mirjam Pol
Twaalfde etappe: 62e
Overall: 49e
Women’s Trophy: 1e

0